Τουλάχιστον 3 εφημερίδες του ΣΚ θα κυκλοφορήσουν με δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 8-10%. Η συγκεκριμένη πληροφορία κάνει το γύρο των 
δημοσιογραφικών γραφείων και προκαλεί αναστάτωση στην Κουμουνδούρου αλλά και στο Μαξίμου.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Τα τυχερά παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που ήταν καβάλα στο άλογο δεν μπορούν να χωνέψουν ότι υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουν στο 8% και στην συνέχεια να διαλυθούν-ενώ κάποιοι θα μπορούσαν να βρεθούν ακόμη και στη φυλακή-όπως υποστηρίζουν διαδρομιστές των γραφείων της ΝΔ.

Οι έγκριτοι δημοσκόποι εκτιμούν ότι ο Σύριζα βρίσκεται ήδη κάτω από το 15% και η πρωτική τάση συνεχίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς-ούτε και οι Πασόκοι μπορούσαν να φαντασθούν ότι θα καταλήξουν στο 5%. Ηδη έχει σημάνει συναγερμός στο επιτελείο και οι Συριζαίοι ετοιμάζονται να αντιδράσουν στις εν λόγω δημοσκοπήσεις με τον Παπαδημούλη να βρίσκεται σε ετοιμότητα μπροστά στο twitter.

Ο Παπαδημούλης είναι από τους πλέον ακριβοπληρωμένους λογαριασμούς στο εν συγεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός και το γραφείο του μας κοστίζουν καμμιά 50αριά χιλιάδες ευρώ το μήνα για να τιτιβίζουν από τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσκοπήσεις που τρέχουν η ΝΔ βρίσκεται στο 46%, το χαζοΚΙΝΑΛ απογειώθηκε στο 18%, η Δημιουργία Ξανά στο 8% (ο Τζήμερος κάνει την έκπληξη) και ο Σύριζα στο 8-10!

Ομιλούμε δηλαδή για πανωλεθρία. Ολα τα παιδιά μετά τις εκλογές θα επιστρέψουν στα καφενεία και στη πρέφα. Από τα πολυτελή γραφεία της εξουσίας και τις λιμουζίνες στα καφενεία του χωριού η πτώση είναι σοκαριστική. Πολλοί θα αυτοκτονήσουν κιόλας για τον χαμένο παράδεισο!

Στο μεταξύ αντί να κυνηγάνε τους φοροφυγάδες έχουν λιανίσει τα εύκολα θύματα.

Η Gillian Rothschild γράφει σχετικά




Μέχρι να πιάσει τους φοροφυγάδες, το ελληνικό Δημόσιο έχει στη μέγγενη τους απλούς φορολογούμενους. Πάντως, δικαιολογία δεν φαίνεται να υπάρχει αφού με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δίνεται στο ΣΔΟΕ, πέρα από την ΑΑΔΕ, η δυνατότητα να δεσμεύσει τραπεζικούς λογαριασμούς, περιεχόμενο θυρίδων, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και άλλα περιουσιακά στοιχεία κάθε φορά που εντοπίζει φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Η δέσμευση θα γίνεται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ελεγχόμενου, με αιτιολογημένη πράξη του προϊστάμενου της αρμόδιας επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ ενώ εντός 24 ωρών θα ενημερώνεται για τη δέσμευση ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος και ισχύει από τη χρονική στιγμή της αποδεδειγμένης γνωστοποίησης προς τον οργανισμό ή την υπηρεσία που απευθύνεται.

Η πράξη δέσμευσης επιδίδεται εντός 10 ημερών στον ελεγχόμενο, ο οποίος μπορεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών να υποβάλει έγγραφες αντιρρήσεις προς το ΣΔΟΕ. Οι ελεγχόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το ΣΔΟΕ την αποδέσμευση συγκεκριμένων ποσών από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα οποία είναι αναγκαία μόνο για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του ελεγχόμενου θα παραμένουν δεσμευμένα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος. Ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί κατά έξι μήνες, με ειδικά αιτιολογημένη νέα πράξη του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ.

Σε όσες περιπτώσεις έχουν γίνει δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και το ποσό της φοροδιαφυγής ήταν κάτω από 150.000 ευρώ, θα αποδεσμευθούν άμεσα.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα άρσης των δεσμεύσεων, υπό προϋποθέσεις, για φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις του ΣΔΟΕ που έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα οι δεσμεύσεις αίρονται κατά περίπτωση ως εξής:
Για τις φορολογικές υποθέσεις κατόπιν αίτησης του φορολογούμενου στη Φορολογική Διοίκηση, εφόσον ο έλεγχος ολοκληρώνεται εντός 18 μηνών από την έναρξη ισχύος της διάταξης.
Για τις τελωνειακές υποθέσεις εφόσον διαζευκτικά:

– έχει εξοφληθεί ολοσχερώς το οφειλόμενο ποσό,

– έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που ακυρώνει την καταλογιστική πράξη στο σύνολό της και για λόγους ουσίας,

– έχει εκδοθεί απαλλακτική πράξη από την αρμόδια τελωνειακή αρχή στην οποία έχει αποσταλεί η σχετική έκθεση ελέγχου για το πρόσωπο σε βάρος του οποίου έχει ληφθεί το μέτρο της δέσμευσης,

– έχει καταβληθεί ποσό ίσο ή μεγαλύτερο του 70% των διαφυγόντων δασμών και φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων καθώς και των αναλογούντων τόκων,

– έχουν ληφθούν τα προβλεπόμενα κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Μέχρι πάντως να πιάσει τους φοροφυγάδες, οι φορολγούμενοι καλούνται να πληρώσουν σειρά από φόρους και συγκεκριμένα, ένα κάθε μήνα από τα τέλη του Ιουλίου και έως τον Ιανουάριο.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων παρατάθηκε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, ενώ ειδικά για τους φορολογούμενους που υπάγονται στις ΔΟΥ Ελευσίνας και Παλλήνης και δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις δηλώσεις τους, η προθεσμία παρατάθηκε μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, για να διευκολυνθούν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Οι φόροι είναι για τα εισοδήματα του 2017, την ακίνητη περιουσία του 2018 και τα οχήματα που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το 2019. Το συνολικό ποσό του φόρου εισοδήματος που πρέπει να πληρώσουν φέτος περισσότερα από 2,5 εκατ. νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 2 δισ. ευρώ.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2017 υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%. Το συνολικό ποσό ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα το 2017 μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ.

Το τέλος επιτηδεύματος κινείται από 500 έως 650 ευρώ και ο συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι υπόχρεοι φθάνει τα 185 εκατ. ευρώ.

Όσοι φορολογούμενοι κατείχαν κατά τη διάρκεια του 2017 αυτοκίνητα ΙΧ με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην ΕE από το 2008 και μετά, σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων, πισίνες και αεροσκάφη οφείλουν να πληρώσουν και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουν αναρτηθεί για εκατ. φυσικά πρόσωπα και 50.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα τα εκκαθαριστικά με τον ΕΝΦΙΑ για το 2018. Συνολικά, 6,45 εκατ. φορολογούμενοι και επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 2,65 δισ. (τα 3,2 δις ευρώ είναι τα βεβαιωθέντα) ευρώ για τον φετινό ΕΝΦΙΑ.

Στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018 πάνω από 5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων και δικύκλων θα κληθούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ.  


 
Top