Ωραία πράγματα από το Ρενακι το αντιμνημόνιακο
 ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΣΣΑ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ...ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ

Κτίριο εμπορικής αξίας 8 εκατ ευρώ και αντικειμενικής 15 εκατ ευρώ το ρενακι επιχείρησε να το αγοράσει 20 εκατ ευρώ
Επιχείρησε με χρήματα του ελληνικού λαού να αγοράσει το κτίριο του Συγγελίδη δίνοντας 5,5 εκατ ευρώ περισσότερα χρήματα από την αντικειμενική αξία του ακινήτου όταν αυτή τη στιγμή στην αγορά τα συγκεκριμένα κτίρια είναι στα αζητητα και για να βρει κάποιος ιδιοκτήτης αγοραστή είναι σαν να πιάνεις το τζόκερ και όσες αγορές ακινήτων τέτοιων κτιρίων έχουν γίνει αυτή την εποχή το τίμημα είναι κατά 50% λιγότερο της αντικειμενικής αξίας

Η επιμονή της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην απόκτηση του κτιρίου των παλαιών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΠ με κάθε κόστος τιμής έχει προκαλέσει ερωτηματικά. Μπορεί η κα Δούρου να χαίρει της εμπιστοσύνης του Μαξίμου καθώς και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ωστόσο η ενέργειες της εκθέτουν….


Μύδρους κατά της Ρένα Δούρου εξαπολύει και ο δήμαρχος Μαρκοπούλου – ΜεσογαίαςΣωτήρης Μεθενίτης, φτάνοντας μέχρι το σημείο να την προειδοποιεί σοβαρά με μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση καθήκοντος και απιστία κατά του δημοσίου.
Ο κύριος Μεθενίτης στην άκρως επιθετική ανακοίνωση του, αναφέρεται στην επικείμενη αγορά εκ μέρους της περιφέρειας του  κτηρίου των παλαιών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΠ, στο Περιστέρι, για την μεταφορά των γραφείων της, έναντι τιμής που φτάνει στα 20 εκατ. ευρώ, την ώρα που η αντικειμενική του αξία είναι αρκετά χαμηλότερη.
Αρχές Απριλίου 2017 μετά από έντονες πιέσεις του περιβάλλοντος της Δούρου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ενώ προηγουμένως είχαν φροντίσει οι ειδικοί από την διαγωνιστική διαδικασία να εξαιρεθούν άλλοι ενδιαφερομενοι που διαπιστώνοντας τις φωτογραφικές προϋποθέσεις δεν μπήκαν στη διαδικασία πρότασης.
Οι προθέσεις τις κα. Δούρου προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων που εκτός του κοινωνικού συνόλου τις ενέργειες αλλά και την ίδια κατήγγειλε ακόμα και ο σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.
Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η ανακοίνωση του Σ.Υ.Π.Α στις 7/4/2017, ειδικά στο σημείο που ξεκάθαρα αναφέρει ότι η οικονομική αξία του εν λόγω κτηρίου δεν μπορεί να ξεπερνά τα 14.500.000 ευρώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Καραμάνου!!!
Παράλληλα μύδρους κατά της Περιφερειαρχή Αττικής εξαπέλυσε και ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης κάνοντας λόγο για την αλόγιστη διασπάθιση δημοσίου χρήματος που βρήκε στο ταμείο η κα Δουρου από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.
Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας αναφέρει χαρακτηριστικά «επιδίδεστε σε μια σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ, που βρήκατε στο Ταμείο σας, από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη κο Σγουρό (το πλεόνασμα αδιαφορίας, όπως το ονομάζατε) ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η απορροφητικότητα ίδιων πόρων, πόρων από το ΠΔΕ και συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους έργων», που κατατάσσει την Αττική στους ουραγούς ανάμεσα στις 13 περιφέρειες.
Για την συγκεκριμένη αγορά, ο κ. Μεθενίτης αναφέρει πως «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από την Επιτροπή Καταλληλότητας, όλες τις άλλες Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων, έχουν προβεί σε βαρύτατες καταγγελίες, θεωρώντας την, τουλάχιστον απαράδεκτη, από κάθε πλευρά, αν όχι σκανδαλώδη» καθώς το τίμημα είναι «65% μεγαλύτερο απ’ την αντικειμενική αξία (σήμερα, που όλες οι πωλήσεις, γίνονται κάτω απ’ την αντικειμενική αξία) και έχει τεράστια προβλήματα πρόσβασης των ΑμεΑ».
Αυτή η δημόσια διαμαρτυρία του κ. Μεθενίτη καθώς και η αναφορά του ότι απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ η επέκταση του προαστικού προς την Ανατολική Αττική , προκάλεσε την οργή της Περιφερειάρχη Αττικής που ως άλλος Ναπολέων διέταξε να του αποστείλουν επιστολή  με αποδέκτες τόσο τον ίδιο, όσο και τους δημοτικούς συμβούλους Μαρκοπούλου και τους περιφερειακούς συμβούλους Ανατολικής Αττικής.
Σε αυτήν, εμμέσως πλην σαφώς, επιρρίπτει ευθύνη στον δήμο για την καθυστέρηση στην εκπόνηση και κατάθεση στην Περιφέρεια του τεύχους δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης για το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, ενώ προειδοποιούσε  πως οι συνέπειες από την χρονοτριβή για το έργο θα είναι «ανυπολόγιστες».
Άμεση η επέμβαση Εισαγγελέα
Η καταγγελία του Συλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής θα ήταν σκόπιμο να ερευνηθεί από τον Εισαγγελέα δεδομένων των αληθινό στοιχείων που προβάλλει καθώς και των αναφορών σε πρόσωπα και τοποθετήσεις που αποκαλύπτει. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε τη δημοπρασία για την αγορά του νέου κτιρίου του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας με τον ένα και μοναδικό μειοδότη που υπέβαλε προσφορά, την εταιρεία SYNERGO Α.Ε. του κ. Π. Συγγελίδη, παρουσία αντιπροσώπων της εν λόγω εταιρείας.
Μετά από συνοπτικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης, το τελικό τίμημα – προσφορά εκ μέρους του μοναδικού μειοδότη, ορίστηκε, διά των νομίμων αντιπροσώπων του, στο ποσό των 19.800.000€, έναντι της αρχικής προσφοράς των 21.000.000€. Τίμημα, το οποίο έκανε τελικώς αποδεκτό με Απόφαση κατά πλειοψηφία, μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Χρ. Καραμάνος, και τα λοιπά μέλη της Παράταξης της κας. Δούρου. Από την Απόφαση αυτή απείχαν ή καταψήφισαν τα μέλη των λοιπών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Αναφέρει η καταγγελία του ΣΥΠΑ στο περιεχόμενο της ενώ σε συνέχεια αναφέρει:
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τα λεγόμενα της Αντιπολίτευσης, η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 4.500.000€, ενώ κατά τα λεγόμενα του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Καραμάνου, στα 14.500.000€!!!
Η απορία εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής λοιπόν, είναι εύλογη: πώς είναι δυνατόν η Περιφέρεια Αττικής να αγοράζει τη δεδομένη χρονική στιγμή και στη δεδομένη οικονομική συγκυρία ακίνητο σε τιμή πολλαπλάσια της αντικειμενικής του αξίας, όταν η αγοραστική αξία των σπιτιών όλων των Ελλήνων πολιτών έχει πέσει στο μισό της αντικειμενικής τους αξίας, χωρίς να γίνεται λόγος για προφανή κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, και χωρίς να δημιουργούνται υπόνοιες για παράνομα, υπόγεια συμφέροντα;
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως κατά δήλωση του κ. Καραμάνου και αντίθετα από τα όσα προβλέπονται στη Διακήρυξη, ο ίδιος και τα λοιπά μέλη της παράταξης της κας. Δούρου αποφάσισαν να μη γίνει έλεγχος επί του τιμήματος από Ορκωτό Εκτιμητή του Μητρώου Ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών (βλ. σελ. 17 της Διακήρυξης – ΑΔΑ: ΩΣΗ87Λ7-ΕΨ1), αλλά από τον τ.Πρόεδρο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, που ο ίδιος ο κ. Καραμάνος είπε ότι έχει καταργηθεί λόγω μνημονίων!
Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για ένα κτίριο που δε διασφαλίζει προσβασιμότητα στα ΑμΕΑ, πως βρίσκεται στα 1.700 μέτρα (μέτρηση του google maps – πεζή) από το σταθμό Μετρό του Αγ. Αντωνίου επί της Λεωφ. Κηφισού 62-64 (πρώην κτίριο ΟΠΑΠ) και πως γεωγραφικά ανήκει στο Περιστέρι – Δυτικό Τομέα και όχι στον Κεντρικό Τομέα – Αθήνα, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη για το κτίριο του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (αρ.3, παρ.3θ, Ν.3852/2010) και για την έδρα της Περιφέρειας Αττικής.
Υπενθυμίζουμε ακόμα, πως για όλους τους παραπάνω λόγους το κτίριο έχει κριθεί ότι βρίσκεται εκτός Διακήρυξης, ενώ δημοπρασία και ένας μειοδότης είναι απλά έννοιες οξύμωρες, όπως πρωτοφανές είναι για τόσα πολλά εκατομμύρια ευρώ, να μην επαναλαμβάνεται ο Διαγωνισμός και το μοναδικό κτίριο προς αγορά από την Περιφέρεια Αττικής αυτή τη στιγμή να είναι αυτό του κ. Συγγελίδη, χωρίς άλλες εναλλακτικές!
Πλέον τον λόγο έχει το Ελεγκτικό Συνέδριο που θα αποφανθεί εάν η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής είναι σύννομη. Οψόμεθα των εξελίξεων…
http://goneis.info/
 
Top