ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ..ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ!!!

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΙΜΟΥ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ...ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ...

ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΙΜΟΥ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ...

ΠΡΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...Ο ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΜΟΙΒΗ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ : 

Το Διοικητικό Συμβούλιο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δ/σης Πρασίνου όπως είχαμε προτείνει. Φυσικά ακουστήκαμε στο Πράσινο με όσα απαράδεκτα λαμβάνουν χώρα στο Δ.Σ. του Συλλόγου!!! 
Ανάμεσα στα άλλα τραγελαφικά που συνέβησαν (χωρίς καμία ουσία) οφείλουμε να επισημάνουμε τρία ζητήματα... 
Βγήκε ψήφισμα για τον Δήμαρχο Πάτρας Πελετίδη, όχι όμως και για την συνδικαλιστική δίωξη του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργου Καρακουλάκη που δεν συζητήθηκε!!! Να σημειωθεί πως η παράταξη της ΑΣΚ – ΟΤΑ συμφωνεί με την πειθαρχική δίωξη του Καρακουλάκη, ταυτιζόμενη (πάλι) με τη Διοίκηση.
Πριν δύο με τρεις μήνες πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση για τον Οργανισμό του Δήμου όπου ελήφθη ομόφωνη απόφαση. Την απόφαση μετά από προτροπή του Α. Χατζηαποστόλου την έγραψε και την παρέδωσε ο Γ. Τσούνης. Γιατί άραγε ακόμη δεν έχει βγει;;;;;;
Τρίτο και σημαντικότερο αφορά στο γεγονός πως το Προεδρείο του Συλλόγου παρανόμως, εντελώς εκτός καταστατικού και δημοκρατικής λειτουργίας, ανάθεσαν χωρίς ποτέ να έρθει ως θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση, στον δικηγόρο Περπατάρη Δημήτρη την διεκδίκηση του γάλατος του 2012, αγνοώντας (για προφανής σε όλους λόγους) προσφορά άλλου δικηγόρου που προέβλεπε ως αμοιβή τα μισά περίπου χρήματα. Συγκεκριμένα η προσφορά του κ. Περπατάρη προβλέπει αμοιβή 35 ευρώ για κάθε άτομο και μόνο για την πρωτόδικη διεκδίκηση σε αντίθεση με τον κ. Καμά που κατέθεσε προσφορά 18 ευρώ για κάθε άτομο και 2,5% με την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους. Στην 1η περίπτωση για 300 εργαζόμενους το ποσό προκαταβάλεται ασχέτως εξέλιξης και ανέρχεται σε 10.500 ευρώ «στο χέρι» και μόνο για την 1η δίκη!!! Στη δεύτερη προσφορά το ποσό που προκαταβάλεται ανέρχεται σε 5.300 ευρώ ενώ εφόσον τα χρήματα καταβληθούν στους εργαζόμενους ο καθένας θα κληθεί να πληρώσει 7,5 ευρώ. Είναι περισσότερο από προφανές πως μιλάμε για τα διπλάσια περίπου χρήματα!!!
Με δεδομένο πως δεν έχει ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ. για το ποιός θα πληρώσει, πότε θα πληρώσει, πως θα πληρώσει, αφού δεν λήφθηκε απόφαση ανάθεσης σε δικηγόρο δηλώνουμε πως από το Σύλλογο δεν μπορεί να εκταμιευτεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Σε περίπτωση εκταμίευσης έστω και 1 ευρώ χωρίς απόφαση ανάθεσης σε δικηγόρο από το Διοικητικό Συμβούλιο, θα βρισκόμαστε μπροστά σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. 
Καλούμε τους συναδέλφους της ΔΡΑΣΥ – ΑΣΚ να λειτουργήσουν νόμιμα έστω και τώρα και τουλάχιστον για τα οικονομικά ζητήματα. Αν επιθυμούν τόσο πολύ να αναθέσουν σε ακριβότερο δικηγόρο την υπόθεση, συνεργαζόμενοι (ούτως ή άλλως) έχουν την πλειοψηφία!!! Να πάρουν την ευθύνη. Εμείς θα μειοψηφίσουμε...
Τους καλούμε επίσης να βιαστούν. Θα περάσει και το 2015 και θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Από τις αρχές του καλοκαιριού το θέμα και όχι μόνο «κλώθεται» όπως και το ζήτημα του επιδόματος αδείας και των Δώρων που εάν δεν «πιέζαμε» με συναντήσεις στις σκάλες του Δημαρχείου ακόμη θα περιμέναμε. Επισημαίνουμε πως η πρότασή μας να εξεταστεί με όλους τους εμπλεκόμενους (νομική υπηρεσία Δήμου- Υπηρεσία – Επίτροπο) η καταβολή των χρημάτων με βάση την διάταξη που «πέρασε» η Ομοσπονδία για την καταβολή σε χρήμα της μή χορήγησης του γάλατος παρελθόντων ετών, ουδέποτε συζητήθηκε. Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις δεν απορούμε!!!
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Γιάννης Τσούνης, Σταματόπουλος Σταμάτης, Μιχαήλ Δημήτρης, Καρακουλάκης Γιώργος
 
Top