Σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα βρίσκεται το Apollo Global Management, το fund με έδρα τη Νέα Υόρκη, ψάχνοντας προσοδοφόρο έδαφος σε μία χώρα που έχει χτυπηθεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008...







Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, πρόκειται για την πρώτη "επιδρομή" του Apollo στην Ελλάδα.



«Η Ελλάδα είναι σίγουρα στο στόχαστρό μας τώρα," δήλωσε ο Andres Rubio, στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας, κατά τη διάρκεια ιδιωτικού συνεδρίου στο Παρίσι. "Έχει έλλειψη βάθους σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία προφανώς, όμως προσφέρει πολύ συγκεκριμένες ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο τραπεζικό σύστημα."



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι και άλλα funds εξετάζουν αυτό το διάστημα ευκαιρίες στην Ελλάδα.



Ο κ Rubio εξήγησε ότι το Apollo αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. "Τα κακά μακροοικονομικά είναι στην πραγματικότητα καλά για εμάς γιατί μπορούμε να αγοράζουμε περιουσιακά στοιχεία. Ταυτόχρονα, υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται αναδιάρθρωση και γενικώς το κλίμα μεταβλητότητας είναι θετικό για εμάς", σημείωσε.



Το Apollo έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην νότια Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ισπανία, όπου από το 2008 η εταιρεία έχει αποκτήσει στοιχεία ενεργητικού συμπεριλαμβανομένων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, "κουρέμενα" καταναλωτικά δάνεια αλλά και μια τράπεζα.



"Είμαστε πολύ προσεκτικοί για την Ελλάδα, αλλά ξοδεύουμε πολύ χρόνο πλέον εκεί," κατέληξε.



Ποιο είναι το Apollo



Αμερικανική εταιρεία επενδύσεων που ιδρύθηκε το 1990 από πρώην τραπεζίτη. Εχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη, και έχει επίσης γραφεία το Λος Άντζελες, το Χιούστον, το Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη, το Λουξεμβούργο, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και τη Βομβάη.



Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το Apollo διαχειρίζεται πάνω από 159 δισ. δολάρια καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα οχήματα διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.



Πηγή: newmoney.gr



 
Top