Η 31η Δεκεμβρίου 2020 είναι η επίσημη ημερομηνία κατά την οποία λήγει δια παντός η υποστήριξη του Flash Player από την Adobe.

H εταιρεία, με ανακοίνωσή της, ζητά από όλους τους χρήστες να απεγκαταστήσουν τον Flash Player από τους υπολογιστές τους, ενώ παράλληλα, σημειώνει στην ενημέρωσή της προς το κοινό ότι σταδιακά θα βγάλει από τον επίσημο δικτυακό τόπο της όλες τις παραπομπές στον Player, καθώς και όλα τα link για το κατέβασμα του Flash Player, καθώς πλέον έχουν μείνει έξι μήνες μέχρι να μας αποχαιρετήσει για πάντα ο Flash Player.

Μετά την αλλαγή του χρόνου όλο το περιεχόμενο που βασίζεται σε Flash θα σταματήσει να υποστηρίζεται, επομένως δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι εκείνη η χρονική στιγμή αποτελεί ένα ορόσημο του τέλους μίας εποχής στον κόσμο του Internet. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σπουδή της Adobe να κάνει τους χρήστες να εγκαταλείψουν τον Flash Player δεν είναι τυχαία, αφού είναι γνωστό ότι πολλοί hackers και χειριστές κακόβουλου λογισμικού εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας που προκύπτουν από τον Flash Player.


To τέλος του Δεκεμβρίου 2020 αποτελεί τον στόχο που έχει θέσει η Adobe για την εγκατάλειψη του Flash Player από την πλειοψηφία των χρηστών, αλλά η εταιρεία δεν αυταπατάται, καθώς γνωρίζει πως πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αμελήσουν να ακολουθήσουν τις προτροπές της. Επομένως είναι δεδομένο ότι θα εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού καθώς θα πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία υποστήριξης του Flash Player. Ενδέχεται να δούμε και μία σταθερή προτροπή να εμφανίζεται σε όσα συστήματα συνεχίζουν να έχουν εγκατεστημένο το πρόγραμμα.

Η χρήση του Flash Player σταδιακά φθίνει, πάντως, ειδικά μετά από την ευρεία χρήση του HTML5 από τους περισσότερους δημιουργούς περιεχομένου. Η Adobe έχει δώσει από το 2017 το χρονικό όριο μετά από το οποίο δεν θα υποστηρίζεται ο Player, επομένως ο κόσμος του Διαδικτύου είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του για να προετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα.

Πηγή: pestaola.gr

 
Top