Του Κώστα Τέο

«Οι πανελλήνιες εξετάσεις και οι εκλογές που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκληση των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων δεν έκαναν θελκτικό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για την εξόρμηση των οικογενειών», δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης.

«Η κίνηση, πάντως, είναι πάνω-κάτω η ίδια με πέρσι με τη νεολαία, κυρίως, να φεύγει από την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα», συμπλήρωσε ο κ. Τσιλίδης, ο οποίος σε ερώτηση για τους προορισμούς που διαλέγουν οι νέοι, υπογράμμισε: «Από την Αθήνα πάνε Κυκλάδες, Σποράδες, Πελοπόννησο φθάνοντας μέχρι το Πήλιο, ενώ από τη Θεσσαλονίκη προτιμούν Κατερίνη, Χαλκιδική και Θάσο».

Όσον αφορά στην τουριστική κίνηση από το εξωτερικό, ο κ. Τσιλίδης υπογράμμισε ότι «το πρώτο τετράμηνο του 2019 έκλεισε με άνοδο» λέγοντας χαρακτηριστικά πως ειδικά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου έκλεισε με άνοδο κατά μέσο όρο 13% εν συγκρίσει με πέρσι. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως «ο Μάρτης έκλεισε με +9,1% και ο Απρίλης με +18% με βάση τα περσινά δεδομένα».

Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες που δημιουργήθηκαν ειδικά στην Αθήνα αυξάνουν τον ανταγωνισμό στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό.

 
Top