Της Άννας Κανδύλη,

Την αποβολή του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και των μικρομετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από παράσταση πολιτικής αγωγής αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ιδρύματος την περίοδο 2008-2010.

Το δικαστήριο δέχθηκε ως πολιτικό ενάγοντα μόνο τον ειδικό εκκαθαριστή του Τ.Τ που το ανέλαβε το 2013 όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Θανάσης Βαρλάμης συνήγορος υπεράσπισης του Αγγέλου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,ζήτησε να προηγηθεί από τους μάρτυρες ο Διευθυντής ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος. Κι αυτό, όπως είπε, προκειμένου να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα που ισχύουν μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και την συνολική αλλαγή που έχει γίνει ως προς τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων.

Σημείωσε δε, πως είναι απαραίτητη η εξέταση του καθώς από το δικαστήριο έχει κληθεί μόνος ένας μάρτυρας από την ΤτΕ ο οποίος μετά τη σύνταξη του πορίσματος για το Τ.Τ ορίστηκε ειδικός εμπειρογνώμονας στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Άρα κατά τον κ. Βαρλάμη τίθεται θέμα μεροληψίας του τελευταίου. Το αίτημα υποστήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης.

 
Top