ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην ταλαίπωρη πόλη μας. Που δυστύχησε να έχει μια διοίκηση που στην κυριολεξία έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο πογκρόμ ενάντια στα μαγαζιά διασκέδασης, σίτισης, ψυχαγωγίας, με συνεχείς ελέγχους, επιβολή προστίμων, απαγορεύσεων, που στην κυριολεξία εξοντώνουν οικονομικά τους ιδιοκτήτες – ενοικιαστές αυτών των επιχειρήσεων.
Σε ένα Αιγάλεω που βιώνει μια απίστευτη κρίση, αυτά τα μαγαζιά είναι μια όαση απασχόλησης, αφού εργάζονται εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες νέα παιδιά.
Ο Δήμος έχει έσοδα από τα μαγαζιά αυτά, υπάρχουν παράπλευρες ωφέλειες σε άλλες επιχειρήσεις, super market, μανάβικα, μπακάλικα, κρεοπωλεία, φούρνους κ.τ.λ.
Κι όμως. Οι προτεστάντες – πουριτανοί της Διοίκησης Μπίρμπα, με μια ακατανόητη μανία, συνεχώς και αδιαλείπτως, αντιμετωπίζουν τα μαγαζιά του Αιγάλεω σαν “εγκληματικά” στέκια.
Αντί να χαίρονται που υπάρχουν αυτά τα μαγαζιά, όπου όχι μόνο η νεολαία του Αιγάλεω, αλλά και όλοι οι Αιγαλιώτες μπορούν να φάνε, να πιουν τον καφέ τους, να διασκεδάσουν, να βγουν, αυτοί κάνουν τα πάντα για να ταλαιπωρήσουν και να τρομοκρατήσουν με συνεχείς ελέγχους που ακόμα και την πιο μικρή παράβαση ή παρέκκλιση, τη μετατρέπουν σε δυσβάστακτα πρόστιμα και κλήσεις.
Αφορμή γι’ αυτή την παρέμβαση είναι η απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου υπό τη Διοίκηση Μπίρμπα, τις ημέρες του εορτασμού του πολιούχου Ιερού Ναού της πόλης, του Εσταυρωμένου Χριστού, να επιβάλλουν απαγορεύσεις στα παρακείμενα μαγαζιά της Πλατείας Εσταυρωμένου.
Σε δυο μέρες που περιμένουν όλη τη χρονιά να δουλέψουν, η Διοίκηση του Δήμου τιμωρεί για μια ακόμα χρονιά τα μαγαζιά αυτά.
Το ίδιο έπραξε και πράττει καθ’ όλη τη θητεία της, σε κάθε ευκαιρία, στα μαγαζιά του Κέντρου, των συνοικιών, στα ρακάδικα, στη Λέλας Καραγιάννη, στη Μάρκου Μπότσαρη, παντού.
Και βέβαια, όλ’ αυτά εντάσσονται στον ιδιαίτερο κώδικα αισθητικής – δήθεν – αναβάθμισης της Διοίκησης Μπίρμπα, που δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσπάθεια ενάντια στην επιχειρηματικότητα, ενάντια στα μαγαζιά διασκέδασης, σίτισης, ψυχαγωγίας της πόλης μας.
Η Διοίκηση Μπίρμπα θέλει ένα Αιγάλεω νεκρό, αποστεωμένο, χωρίς χρώμα, ήχο, κίνηση. Θέλει ένα Αιγάλεω νεκροταφείο που οι νέοι του θα πηγαίνουν σε άλλες γειτονιές, σε άλλους Δήμους να αφήνουν τα χρήματά τους για να πιουν έναν καφέ, να διασκεδάσουν.
Αυτοί οι νεοπουριτανοί προτεστάντες που μοντέλο τους - προφανώς – είναι η αποστειρωμένη κοινωνία, που μόνο της μέλημα θα είναι η λογική του “παραγωγικού” εργάτη, έμπορου, βιοτέχνη, χωρίς κανέναν άλλο τρόπο ζωής, εκτός από το “Δουλειά – σπίτι – δουλειά”.
Κι όσο βλέπουν ότι ανοίγουν νέες επιχειρήσεις, όσο βλέπουν νέα παιδιά να αντιστέκονται, να παλεύουν, να ονειρεύονται, να επενδύουν σε τέτοια μαγαζιά, τόσο περισσότερο σκληραίνουν τη στάση τους με τέτοιες προκλητικές και ακατανόητες αποφάσεις, όπως αυτή για τις απαγορεύσεις τους στα μαγαζιά πέριξ της Πλατείας Εσταυρωμένου τις ημέρες του εορτασμού του Ιερού Πολιούχου Ναού της πόλης.
Αυτή η αντιλαϊκή διοίκηση έχει καταδικαστεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταστηματαρχών της πόλης, και ιδιαίτερα, όλων αυτών που πλήττονται ΑΝΗΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΚΟΜΙΖΕΙ, ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ.
Έχει καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού του Αιγάλεω, των νέων παιδιών, αλλά και του κάθε Αιγαλιώτη και Αιγαλιώτισσας κάθε ηλικίας, που μαθαίνοντας όσα πράττει ενάντια στην επιχειρηματικότητα και στην πρόοδο της πόλης, και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση, την ανάπτυξη, την προβολή της πόλης μας.
Η “ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ” καταγγέλλει ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΟΓΚΡΟΜ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΙΡΜΠΑ και τονίζει ότι το Αιγάλεω, ο λαός του, οι Αιγαλιώτες και Αιγαλιώτισσες, θα σταματήσουν με την ψήφο τους στις 26 Μάη του 2019 αυτή την καταστροφική πολιτική και όσους την εκφράζουν και τη συντηρούν.
Ο λαός του Αιγάλεω, οι καταστηματάρχες, οι έμποροι, τα μαγαζιά σίτισης, ψυχαγωγίας, διασκέδασης που στενάζουν κάτω ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, βραχίονα ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ – ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, θα στείλουν τον κ. Μπίρμπα και τους συνεργάτες του στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Κι εκεί θα τους αφήσουν για πάντα. Για να θυμίζουν σε όλους και όλες, ποιοι αποτελούσαν και αποτελούν την ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ για την ανάπτυξη, πρόοδο και προβολή της πόλης μας.
Η “ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ” θα στηρίξει τους επιχειρηματίες της πόλης. Όλους και όλες που παλεύουν κάτω από τον οδοστρωτήρα των κάθε λογής μνημονίων και των Επιτροπειών, για να αντέξουν, να προσφέρουν στην πόλη, να την κρατήσουν ζωντανή και ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Είναι αυτονόητη η στήριξή μας σε κάθε έναν που πλήττεται και υποφέρει απ’ αυτές τις ανελέητες, ανάλγητες και χωρίς οίκτο αποφάσεις της Διοίκησης Μπίρμπα. Της πιο αντιλαϊκής Διοίκησης που πέρασε ποτέ από τη δημοκρατική, προοδευτική, προσφυγική μας πόλη.
Το 2019, η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, μαζί με όλες τις δυνάμεις της πόλης, θα δώσει την απάντηση στον κ. Μπίρμπα… Ως τότε κουράγιο, υπομονή και επιμονή. Οι φετινές τους απαγορεύσεις και οι βοναπαρτίστικες λογικές, θα είναι οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ.
Για την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για το ΑΙΓΑΛΕΩ
Ο επικεφαλής
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΣΑΜΙΟΣ

 
Top