Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας στο κέντρο των Τρικάλων.
Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, η κεντρική πλατεία των Τρικάλων και ο δρόμος μέχρι την κεντρική πεζογέφυρα κατακλύστηκε από κόσμο που έψελνε ρυθμικά το «Μακεδονία ξακουστή» και έδινε τον τόνο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι δυο Μητροπολίτες του Νομού, ο Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομος και ο Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος μίλησαν με λόγια συγκίνησης για τους αγώνες του έθνους και της Εκκλησίας, ενώ ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος κάλεσε τον κόσμο αμέσως μετά σε Αγρυπνία.
Ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος μίλησε για προδοσία και «μελάνι της αμαρτίας που υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών», προειδοποιώντας όσους κυβερνούν ότι η φωνή του λαού, που δεν ακούν, είναι οργή Θεού.
Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και φορείς της περιοχής, ήταν ο αντισυνταγματάρχης Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος στάθηκε σε ιστορικά στοιχεία και γεγονότα τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Δείτε βίντεο από τη συγκέντρωση:
 
Top