Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν πάνω από 200 μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας (20.5.2017) με την οποία περιορίστηκε ο αριθμός των στρατιωτικών που θα λαμβάνουν τρία ειδικά επιδόματα.

Ειδικότερα, οι αξιωματικοί ζητούν να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος και οι προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων κινδύνου και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το μέρος που αφορά τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων υποβρυχίων καταστροφών, πτώσεως αλεξιπτωτιστή και εξουδετέρωσης ναρκών.

Υποστηρίζουν, ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση στην ουσία περιορίζεται ο αριθμός των στρατιωτικών που μπορούν να λάβουν τα εν λόγω τρία επιδόματα καθώς θα τα λαμβάνουν πλέον μόνο όσοι υπηρετούν στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Έτσι, όμως αποκλείονται από την λήψη των επιδομάτων αυτών όλοι οι υπόλοιποι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

 
Top