Ξεκινά ο πυρηνικός όλεθρος μέσα Αυγούστου; – Στα χέρια του Κιμ Γιονγκ Ουν οι ζωές χιλιάδων Αμερικανών στη νήσο Γκουάμ! – Τρέμει η Γερμανία, στα όπλα η Ν.Κορέα

Νέα κλιμάκωση είχαμε πριν λίγο, με τη Β.Κορέα να απαντά ξανά στον Ν.Τραμπ και τον πλανήτη να φοβάται για τα χειρότερα. Η Γερμανία έσπευσε να ζητήσει από τον Τραμπ να χαμηλώσει τους τόνους εδώ και τώρα γιατί ένας πυρηνικός όλεθρος δεν είναι και τόσο μακριά.

 
Η Βόρεια Κορέα θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιόνγκ Ουν ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω, είπε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, χθες.


Απαντώντας, δε, στις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ για «φωτιά και οργή» τις χαρακτήρισε «ένα μάτσο ανοησίες».


«Ο λογικός διάλογος δεν είναι δυνατός με έναν τέτοιο τύπο που στερείται λογικής και μόνο η χρήση απόλυτης ισχύος μπορεί να επιδράσει πάνω του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Κιμ Ρακ Γκιόμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο για την εκτόξευση πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ, θα είναι έτοιμο ως τα μέσα Αυγούστου.

«Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία» εξήγησε ο διοικητής της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού.

«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.



Ιαπωνία: Μπορούμε να καταρρίψουμε πύραυλο, αν αποτελούσε κρίσιμη απειλή

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σημείωσε:

«Μπορούμε νόμιμα ν’ αναχαιτίσουμε έναν πύραυλο από την Βόρεια Κορέα με στόχο το Γκουάμ».

Ο Ονοντέρα επίσης υπογράμμισε ότι μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Κάτω Βουλής, ότι η Ιαπωνία θα καταρρίψει έναν πύραυλο εάν αυτός κατευθύνεται προς αμερικανική περιοχή στον Ειρηνικό και κριθεί ότι ο πύραυλος αυτός, αποτελεί κρίσιμη απειλή κατά της ιαπωνικής εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Kyodo.

Την ίδια στιγμή ειδικοί υποστηρίζουν πως η Ιαπωνία δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα να καταρρίψει έναν πύραυλο που ενδεχόμενα να βρεθεί σε τροχιά πάνω από την επικράτειά της, με κατεύθυνση προς το Γκουάμ.

Πρόκληση οι απειλές λέει η Νότια Κορέα

Ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις της Βόρειας Κορέας σχετικά με επιθετικό πυραυλικό πλήγμα στην αμερικανική περιοχή του Γκουάμ, αποτελούν πρόκληση κατά της Σεούλ, αλλά και της συμμαχίας μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου, η Νότια Κορέα είναι προετοιμασμένη ν’ απαντήσει άμεσα κατά οποιασδήποτε προκλητικής ενέργειας που θα προέρχεται από την Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας δηλώνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ασυνήθιστο στην πλευρά της συνοριακής γραμμής με την Βόρεια Κορέα, που ν’ υποδηλώνει προετοιμασία για κάποια επιθετική ενέργεια.

Η Πιονγιάνγκ απέρριψε σήμερα την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ, ως μια «μεγάλη ανοησία» ενώ δήλωσε πως σχεδιάζει με λεπτομέρειες μία πυραυλική επίθεση κοντά στο Γκουάμ που βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό.

Γκάμπριελ: Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου

Η οξυμένη ρητορική και των δύο πλευρών έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε μια ασυνήθιστα ανησυχητική δήλωση, να υποστηρίζει ότι υπάρχει ενδεχόμενο «όπως συνέβη και στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, να βαδίσουμε ως υπνοβάτες σε έναν πόλεμο, μόνο που αυτή τη φορά ο πόλεμος δεν αποκλείεται να διεξαχθεί ακόμη και με πυρηνικά όπλα».

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι δεν πρέπει «να αντιδρούμε στις απειλές της Β.Κορέας με την ίδια, επιθετική ρητορική» στέλνοντας μήνυμα στον Ν.Τραμπ να χαμηλώσει τους τόνους.

Είναι γνωστό ότι η Γερμανία κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει διαύλους επικοινωνίας με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις τριβές που εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες στις διμερείς σχέσεις.

Επιπλέον το Βερολίνο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Κίνα, που σήμερα αποτελεί το κύριο στήριγμα της Β.Κορέας σε διπλωματικό επίπεδο.

Η ανησυχία της κοινή γνώμης δεν οφείλεται μόνο στη μη ορθολογική συμπεριφορά του καθεστώτος στην Πιονγκ Γιανγκ, αλλά και στην ασυνήθιστα έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου.

«Είναι μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, γιατί ο Τραμπ έχει ανεβάσει τη σύγκρουση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο» επισημαίνει ο πολιτικός επιστήμων Χανς Γιόαχιμ Σμιτ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο N-TV.

Πηγή: pentapostagma.gr
 
Top