Ενημέρωση για τη την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα έδωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Όπως ανέφερε η κ. Μαλλίρη, η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να οριοθετήσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς, δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση των ανέμων στην περιοχή.

Στην Ανατολική Αττική, αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση της φωτιάς λαμβάνουν μέρος 308 πυροσβέστες με 84 οχήματα. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες της Αυτοδιοίκησης και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες, το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στον άξονα Κάλαμος - Μικροχώρι (Αγία Κυριακή, Σαλαμίδι).

Οι δυνάμεις κατάσβεσης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και με συνεχείς αναδιατάξεις των δυνάμεων, αλλά και με συνεχή χρήση όλων των διαθέσιμων εναερίων μέσων, κατάφεραν να ανακόψουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, το οποίο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς Μαλακάσα και Καπανδρίτι.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Κρυόνερο Ηλείας, όπου στην κατάσβεσή της λαμβάνουν μέρος 54 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Στη Ζάκυνθο στις περιοχές Κοιλιωμένο, Καταστάρι και Παλαιό Χωριό επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 37 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Δείτε το βίντεο:

 
Top