Κόκκινο θα "χτυπήσει" ο υδράργυρος τα επόμενα 24ωρα καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν έως και το Σάββατο ενώ ενισχύονται τα μελτέμια.

Όπως είπε στην κρατική τηλεόραση ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σήμερα το θερμόμετρο θα δείξει στα δυτικά και βόρεια της χώρας τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ αναμένεται να ενισχυθούν τα μελτέμια στο κεντρικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες.

Στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν καταιγίδες στην Μακεδονία, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού. Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ, που την Παρασκευή θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία στις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας θα παραμείνει στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα, ο υδράργυρος θα "σκαρφαλώσει" στους 37 βαθμούς σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις ανατολικές περιοχές της Αττικής η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότεροι, καθώς θα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Το Σάββατο στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 – 39 βαθμούς ενώ στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας θα αρχίσει να υποχωρεί το κύμα καύσωνα.

Την Κυριακή τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πτώση της θερμοκρασίας (3-4 βαθμούς) σε όλη τη χώρας.

 
Top