Να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Noor 1 και τις μηνυτήριες αναφορές που έχει καταθέσει εναντίον τους ο πρωτόδικα καταδικασμένος Ευθύμης Γιαννουσάκης, καλούνται από τον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά, ένα ανακριτικός υπάλληλος του λιμενικού και ένας δημοσιογράφος.

Ο κ.Γιαννουσάκης είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε πιέσεις και από τους τρεις, προκειμένου να εμπλέξει με κατάθεσή του τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1. Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά, ενώ ο ανακριτικός υπάλληλος του λιμενικού και ο δημοσιογράφος πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα καθώς θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις που θα καταθέσουν εγγράφως και προφορικώς ενώπιον του κ. Μπρακουμάτσου .

Στο μεταξύ απορρίφθηκε από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά το αίτημα των συνηγόρων του Ε.Γιαννουσάκη να εξαιρεθεί από την υπόθεση του Noor 1, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά.

 
Top