Των Αννα Κανδύλη – Δήμητρας Πανανού

Πρωταγωνιστές του τραγικού επεισοδίου στον Λαγανά της Ζακύνθου, όπου πριν από λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του ο 22χρονος τουρίστας Μπάκαρι Χέντερσον, φωτίζουν όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και αποκαλύπτουν στη Realnews όσα διημείφθησαν μεταξύ του θύματος και των Σέρβων θαμώνων που οδήγησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του Αμερικανού.

«Ο Μπάκαρι άφησε την μπίρα του σε ένα διπλανό τραπέζι που κάθονταν δύο άτομα μάλλον σερβικής καταγωγής και τα οποία άρχισαν να τον φωνάζουν στη γλώσσα τους», δηλώνει στην κατάθεσή του ο φίλος του θύματος Τσαντ Ζβάρτσκοπ αναφερόμενος στα αίτια της συμπλοκής.

Την ίδια στιγμή, η θεία του άτυχου νέου, Ιαν Ρίτσαρντσον, με δηλώσεις της στην «R», περιγράφει τις δραματικές στιγμές που ζει η οικογένεια, λέγοντας: «Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι δολοφονήθηκε».

Ο δεύτερος Αμερικανός

Καρέ καρέ περιγράφουν τη στιγμή της δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπ. Χέντερσον, καθώς και όσα προηγήθηκαν αυτής τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου στον Λαγανά Ζακύνθου, ο φίλος του Τσ. Ζβάρτσκοπ αλλά και ο Ελληνας μπάρμαν του καταστήματος όπου εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό. Δίνουν όμως εντελώς διαφορετική εικόνα ο καθένας.

Ο φίλος του θύματος λέει ότι όλα ξεκίνησαν επειδή ο 22χρονος Αμερικανός ακούμπησε ένα μπουκάλι μπίρα σε τραπέζι Σέρβων, ενώ ο μπάρμαν, από την άλλη, υποστηρίζει ότι ο Χέντερσον ήταν αυτός που ξεκίνησε τον καβγά χτυπώντας με μπουκάλι μπίρας έναν Σέρβο θαμώνα αλλά και μία κοπέλα που βρισκόταν εκεί.

Συγκεκριμένα, ο Τσ. Ζβάρτσκοπ, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, στην κατάθεση που έδωσε λίγες ώρες μετά, αναφέρει: «Ο φίλος μου Μπάκαρι Χέντερσον άφησε την μπίρα του σε ένα διπλανό τραπέζι που κάθονταν δύο άτομα, μάλλον σερβικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 35 ετών και οι οποίοι άρχισαν να τον φωνάζουν στη γλώσσα τους. Αφού άρχισε και ο φίλος μου να τους εναντιώνεται, χτύπησε μάλλον με ένα μπουκάλι μπίρα στο κεφάλι τον έναν Σέρβο, ο οποίος φορούσε μπλε μπλούζα. Τότε άρχισαν οι δυο τους να χτυπιούνται με τα χέρια τους και βγήκαν έξω από μία πόρτα στη δεξιά πλευρά του καταστήματος προς τον κεντρικό δρόμο του Λαγανά».

Διαβάστε εδώ κι εδώ ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

 
Top