Έναν εξωσκελετό που θα ενισχύει τους στρατιώτες στα πεδία μαχών του μέλλοντος παρουσίασε ο στρατός της Ρωσίας.

Ο εξωσκελετός πάνω στον οποίο πειραματίζεται η Ρωσία μοιάζει σα να έχει βγει απευθείας μέσα από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, τύπου Call of Duty: Modern Warfare. Τον εξωσκελετό τον έχει αναπτύξει το τμήμα Central Research Institute for Precision Machine Building, κάτι σαν το ρωσικό DARPA, το οποίο φαίνεται να ασχολείται με τα μελλοντικά projects για την ανάπτυξη των όπλων.



Μερικά από τα χαρακτηριστικά του εξωσκελετού της Ρωσίας που κεντρίζουν το ενδιαφέρον είναι το κράνος που έχει ενσωματωμένες λειτουργίες heads up display, η αλεξίσφαιρη επίστρωση σε διάφορα σημεία του σώματος του στρατιώτη, ενώ το γεγονός ότι η στολή είναι ενισχυόμενη, επιτρέπει στους στρατιώτες να έχουν υπεράνθρωπες δυνατότητες στο να σηκώνουν επιπλέον βάρος και να κινούνται με ισχύ στο πεδίο της μάχης.


O σκοπός της Ρωσίας είναι να αποκτήσει στρατηγική ισχύ σε ένα μελλοντικό πεδίο μάχης, με εξέλιξη των στρατιωτών της σε κάτι που να θυμίζει φονική μηχανή. Εννοείται ότι όλα αυτά βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο στην παρούσα φάση, αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν πραγματικότητα σχετικά σύντομα. Σύμφωνα με το BGR, οι δημιουργοί του εξωσκελετού αυτού επιδιώκουν να τον βάλουν σε παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.


pestaola.gr
 
Top