ΤΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΦΙ(ΦΩΤΟ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΕ ΑΚΙΝΔΥΝΗ!

Η ΜΑΝΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ!

ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!

ΤΩΡΑ  Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ) ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ..

ΚΑΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΚΙΝΔΥΝΗ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!



Αναζωπυρώθηκε ξανά χθες το απόγευμα η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη και μάλιστα με καταστροφικά αποτελέσματα για ορισμένα σπίτια στον Κότρωνα και στον Παρασυρό, τα οποία υπέστησαν ζημιές.
Αυτή την στιγμή η κατάσταση του μεγάλου σε έκταση πύρινου μετώπου είναι ελαφρά καλύτερη, όμως έχει δεκάδες μικροεστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης λοιπόν κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές το μεσημέρι στην περιοχή Πύρριχος της Ανατολικής Μάνης στην Λακωνία, κατευθύνθηκε αρχικά προς το βουνό και στη συνέχεια πήρε πορεία προς τον επόμενο οικισμό, τα Λουκάδικα, μέχρι που έφτασε σχεδόν στις αυλές των σπιτιών.
Στο σημείο οι αρχικές δυνάμεις μέχρι το βράδυ ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό, φτάνοντας τους 60 άντρες, με 21 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη με τις φλόγες έπεσαν και τα εναέρια μέσα που αποτελούνταν από έναν καναντέρ, δύο PZL και δύο ελικόπτερα και από τις συνεχείς ρίψεις μέχρι χθες το μεσημέρι η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Ωστόσο, το απόγευμα οι άνεμοι εντάθηκαν σε μεγάλο βαθμό και αναζωπύρωσαν αστραπιαία την φωτιά η οποία μάλιστα πέρασε στο γειτονικό χωριό του Κότρωνα και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, όπως και στην βόρεια πλευρά του μετώπου στον Παρασυρό.
Ήταν μάλιστα τόσο αιφνίδια η αναζωπύρωση - ΚΑΤΙ ΠΟΥ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕ- που το πύρινο μέτωπο άνοιξε σαν βεντάλια, δημιουργώντας στις άκρες του δύο μέτωπα, ένα βόρειο και ένα νότιο. Το βόρειο τμήμα του μετώπου είναι από τον Παρασυρό προς το Σκουτάρι και το νότιο στον Κότρωνα από τα Λουκάδικα.
Στο σημείο κυριολεκτικά μάχονται πλέον με τις φλόγες 66 άντρες της Πυροσβεστικής με 33οχήματα και 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα, στο βόρειο μέτωπο δηλαδή στον Παρασυρό και στο νότιο μέτωπο στον Κότρωνα 26 άντρες με 11 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο, ενώ συμμετέχει και ένα υδροφόρο όχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάτοικοι…
Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και μεγάλη στην Ανατολική Μάνη μέχρι που σήμερα το πρωί μπόρεσαν να επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια μέσα, τα οποία αποτελούνται από δύο αεροσκάφη Canadair και δύο ελικόπτερα Chinook τα οποία έχουν επικεντρωθεί στον Παρασυρό αφού εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ παράλληλα πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής

 
Top