Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε χαράδρα κοντά στην περιοχή Εξώπολη στο Καλαμίτσι Αποκορώνου.

Η φωτιάεκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και πήρε διαστάσεις λόγω των ανέμων, ενώ βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι φλόγες καίνε δασική και γεωργική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις Βρύσες και τα Χανιά, ενώ στη μάχη για την κατάσβεσή της συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, η συνδρομή του οποίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μη επέκταση της.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τις οποίες συντονίζει επί τόπου ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Γιάννης Μαραγκάκης, θα παραμείνουν στο σημείο σ' όλη τη διάρκεια της νύχτας καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πολλές ενεργές μικροεστίες.

Εκτός από το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές της ομάδας έκτακτων αναγκών του δήμου Αποκόρωνα και χωματουργικό μηχάνημα, ενώ σε επιφυλακή είναι και η υπηρεσία ύδρευσης του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτο: Αρχείο

 
Top