Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχαν υποβάλει, μέσω του συνηγόρου τους, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του. Τον περασμένο Μάρτιο και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και επιβλήθηκε στον καθένα ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, χωρίς αναστολή. Εκτοτε και οι δύο αναζητούνται από την Αστυνομία.

Η τελευταία εμφάνιση του προέδρου της Ελλήνων Συνέλευσις ήταν μέσω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του YouTube, με το οποίο απηύθυνε ένα παραληρηματικού τύπου «διάγγελμα» προς τους οπαδούς του, κάνοντας λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» εις βάρος του. Βέβαια, η καταδίκη του αφορούσε υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από πρώην συνεργάτη του. Ακολούθησε, όμως, ένα δικαστικό ντόμινο σε βάρος του.


Στη συνέχεια εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης και ασκήθηκαν διώξεις για βαριά κακουργήματα που επισύρουν ακόμα και την ισόβια κάθειρξη εναντίον του. Η νέα δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε για το θέμα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου, η οποία κατέληξε στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων για κακουργήματα σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και ακόμα επτά συνεργατών του που φέρεται ότι αποτελούν τον στενό πυρήνα της ομάδας του. Από τους οκτώ κατηγορουμένους μόνο δύο άτομα που βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Καναδά δεν εμφανίστηκαν καν για να υποβάλουν υπομνήματα όταν κλήθηκαν από την εισαγγελέα για εξηγήσεις. Οι συνεργάτες του θα απολογηθούν στις 27 Ιουλίου στον ανακριτή.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η οργάνωση του Σώρρα φαίνεται πως φυλλορροεί, ενώ το πλαίσιο ποινής που αντιμετωπίζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του φτάνει ως και την ισόβια κάθειρξη, καθώς οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι: απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική σε οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, απόπειρες απάτης, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Πηγή
 
Top