Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού θα περάσει από τη Συρία (The New Silk Road Will Go Through Syria) διακήρυξε σε...
όλους τους τόνους η Κίνα!
Μια απόφαση της Κίνας που όχι μόνον αφοπλίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση που συνεχίζει φονικό εμπάργκο και κυρώσεις εναντίον της Συρίας, αλλά θέτει ζήτημα πλήρους αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής που εδώ και έξι χρόνια στηρίζει με όλα τα μέσα την "αραβική άνοιξη" και απαιτεί να φύγει ο Άσαντ, ο δημοκρατικά εκλεγμένος και νόμιμος πρόεδρος της Συρίας.
Την παράνομη κι εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στο λαό της Συρίας έχουμε πολλάκις επισημάνει: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...
Πρόσφατη είναι η ανανέωση του εμπάργκο εναντίον της Συρίας από το Συμβούλιο υπουργών των Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και μάλιστα με πρώτη κι υπέρμαχη -έχει γίνει πλέον παράδοση για τις κυβερνήσεις των τελευταίων έξι χρόνον να πρωτοστατούν στην υποστήριξη των "εξεγερμένων" εναντίον του "αιμοσταγούς καθεστώτος Άσαντ"- εναντίον της Συρίας την Ελλάδα.


Κι όλα αυτά όταν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τρέφουν τις ελπίδες τους και προσδοκούν να συμπεριληφθούν στον κινέζικο Δρόμο του Μεταξιού.
Μια οικονομική κίνηση που θέτει σε κινητοποίηση τις οικονομίες σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Πρόσφατη ήταν κι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να μπορέσει κι η Ελλάδα να συμμετάσχει στις εργασίες της πρωτοβουλίας One belt, one road (Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος), για το ζωντανό Δρόμο του Μεταξιού του 21ου αιώνα...

Η Συρία αποτελεί "κλειδί" για τις κινήσεις της Κίνας κι ακόμη να το αντιληφθούν, ή σωστότερα να απεμπλακούν από την πολιτική των ΗΠΑ και του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου οι ευρωπαϊκές χώρες.

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο με πρωτοβουλία της κινεζικής κυβέρνησης μια μεγάλη εμπορική εκδήλωση με την επωνυμία "Συριακή Ημέρα" -σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Συρίας στο Πεκίνο-, στην οποία συμμετείχαν 1.000 αντιπρόσωποι κινεζικών εταιρειών που ειδικεύονται στις επενδύσεις και την ανασυγκρότηση.

Ο κινέζικος κολοσσός Τράπεζα Επενδύσεων Υποδομής της Ασίας (Asia Infrastructure Investment Bank - AIIB), προχώρησε στην πρώτη σχεδίαση για την Ανασυγκρότηση της Συρίας (“The First Project Matchmaking Fair for Syria Reconstruction”).
Μάλιστα ο Qin Yong, αναπληρωτής πρόεδρος του China-Arab Exchange Association, ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα βιομηχανικό πάρκο στη Συρία για 150 κινεζικές εταιρείες.
Η 59η Διεθνής Έκθεση της Δαμασκού (17-26 Αυγούστου 2017) θα αποτελέσει και την έναρξη της ανοικοδόμησης της Συρίας, με την συμμετοχή 30 χωρών.


Χθες, 13 Ιούλη 2017, μια ιστορική ημέρα αφού άλλαξε ο γεωπολιτικός χάρτης στην περιοχή.
Επισήμως η Κίνα απέκτησε Ναυτική Στρατιωτική Βάση στην Τζαμχουρίια Τζιμπουτί!
Πρόκειται για το Τζιμπουτί, όπως είναι γνωστή αυτή η χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Από χθες στο λιμάνι Zhanjiang, ο Shen Jinlong, Αρχηγός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Κίνας, άνοιξε μια νέα σελίδα του κινέζικου Δράκου σ' ολόκληρο τον πλανήτη.
2.500 στρατιώτες, ένα τμήμα της πολεμικής βιομηχανίας της Κίνας μετακόμισαν κι εγκαταστάθηκαν στον Κόλπο του Άντεν, στο Κέρας της Αφρικής, στην Αραβική Θάλασσα ανάμεσα στην Υεμένη και τις ακτές της Αραβίας και της Σομαλίας, στην πόρτα για τη μεγαλύτερη διώρυγα του κόσμου, αυτή του Σουέζ.
Η πρώτη στρατιωτική βάση της Κίνας εκτός συνόρων, στην περιοχή που οι ΗΠΑ με την Ε.Ε. επιζητούσαν με την "αραβική άνοιξη", την οποία τερμάτισε ο πρόεδρος Άσαντ! Μια στρατιωτική βάση που άλλαξε σε παγκόσμιο επίπεδο τους συσχετισμούς δυνάμεων κι αποκρύβουν τα ΜΜΕ κι η αργυρώνητη δημοσιογραφία.
Ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού θα περάσει από τη Συρία... κι η Ελλάδα των μνημονίων και της τυφλής υποταγής στο διευθυντήριο του 4ου Ράιχ συνεχίζει τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη φίλη και διαχρονική σύμμαχο Συρία ("Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!).
Την εποχή της ελληνικής "κρίσης" οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες, οι Έλληνες επιστήμονες -το ΤΕΕ συνεχίζει να σιωπά ένοχα- οι αγροτικές επιχειρήσεις μας που απαγορεύεται να εξάγουν προϊόντα, οι φαρμακευτικές μας εταιρίες, οι ναυτιλιακές εταιρίες μας κι ότι παραγωγικό μπορεί να έχει μείνει στην πατρίδα μας μένουν εκτός νυμφώνα, μιας κι οι κυβερνήσεις μας στηρίζουν ακόμη την "αραβική άνοιξη made in USA".
Την εποχή των νέων παγκόσμιων ανακατατάξεων, με κατεχόμενη την Κύπρο μας, τις διεκδικήσεις του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος σε Αιγαίο και Θράκη, τα Βαλκάνια σε "κινητικότητα", η εξωτερική μας πολιτική περί άλλων τυρβάζει: ότι επιβάλει το διευθυντήριο.
Το όνειρο της ξεπουπουλιασμένης δύσης και του υπερεθνικού μκεφαλαίου για "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους, είναι όνειρο απατηλό.
Η Κίνα κι η Ρωσία (Αμβούργο... Έτσι ο Πούτιν εγκατέλειψε τον Άσαντ και τη Συρία!) άλλαξαν το γεωπολιτικό χάρτη στην περιοχή μας. Μόνον τυφλοί ή απόλυτα εξαρτημένοι δεν το κατανοούν!
 
Top