ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ...

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ...

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ" ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ...

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ... ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ  ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ...

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;
ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ...

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ  ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΜΟΥΡΗ:
 1) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗΣ κ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ:
Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Σαν Δημοτικός Σύμβουλος κοντά 30 χρόνια και ως πρώην Αντιδήμαρχος επί σειρά ετών στον πρώην Δήμο Κερατσινίου και νυν Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας  και μάλιστα με αρμοδιότητα ανάμεσα στα άλλα και τα θέματα Παιδείας δηλώνω οργισμένος και αηδιασμένος από όσα καθημερινά πληροφορούμαι για τα νοσηρά φαινόμενα κατά τις διαδικασίες ανάδειξης διευθυντών σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή του Πειραιά. Άξιοι λειτουργοί παραγκωνίστηκαν, εκπαιδευτικοί με πλούσια τυπικά προσόντα και πολύχρονη προσφορά στην Εκπαίδευση αντιμετωπίστηκαν σκαιότατα, σκανδαλώδεις καταστάσεις και πριμοδοτήσεις έγιναν μέσω των συνεντεύξεων. Μιλάμε για τον απόλυτο θρίαμβο του κομματισμού, της πελατειοκρατίας, της ευνοιοκρατίας, των συναλλαγών, με βασική ευθύνη και συντονισμό του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκου Μουμούρη.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ανάδειξης του Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Δραπετσώνας κ Πολύδωρου Σταυρόπουλου, ενός ανθρώπου με πλούσια τυπικά προσόντα, μεταπτυχιακό, συγγραφική δραστηριότητα και εμπειρία 20 ολόκληρων χρόνων σε θέση Υποδιευθυντή και Διευθυντή. Είναι ο Διευθυντής που τόλμησε να έρθει σε κόντρα με την αυθαιρεσία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τη ανοχή του Νίκου Μουμούρη και συνδικαλιστών, για τον τρόπο που γινόταν η κατανομή των ποσών για τις λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία με προσφυγές στον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την Επιτροπή του 152, για να δικαιωθεί πανηγυρικά. Στα τυπικά προσόντα συγκέντρωσε 16,30 μόρια έναντι 13,50 μόρια του συνυποψήφιου του από το Εργαστηριακό Κέντρο Δραπετσώνας και υποδιευθυντή του. Στην συνέντευξη λοιπόν ο Διευθυντής πήρε κάτω από την βάση 3,88 ενώ ο δεύτερος διέπρεψε με 6,70 τον οποίον συναντάμε και στα τελευταία ψηφοδέλτια του ΣΥΝΕΚ!

Έτσι βρέθηκε ο Διευθυντής με τα πλούσια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα πίσω από τον Υποδιευθυντή του! Αυτά στην Ελλάδα της αλλαγής εποχής, στην Ελλάδα του 2017.

Νοιώθω αηδία για όλη αυτή την μεθόδευση που πρέπει να την πληροφορηθούν οι γονείς και η κοινωνία για να καταλάβουν πως η Κυβέρνηση (διορίζει 5 στους 7 της επιτροπής  επιλογής διευθυντών), ο ΣΥΡΙΖΑ ( όσοι υποψήφιοι με το συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιό του διεκδίκησαν θέση διευθυντή πήραν εντελώς τυχαία άριστα ) συνδικαλιστές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι της ΔΑΚΕ που επιβιώνουν δια της προσκολλήσεως καταστρέφουν την Εκπαίδευση. Για να μάθουν όλοι πως αντιμετωπίζουν την Εκπαίδευση και επομένως την πρόοδο των παιδιών τους . Για να δουν και να αντιληφθούν το μήνυμα υποκρισίας, αναξιοκρατίας, συναλλαγής που περνάνε. Ο κ. Μουμούρης ήταν ο αρχιτέκτονας αυτής της αρρωστημένης διαδικασίας. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται σε μοιραίο άνθρωπο ιδιαίτερα για την Τεχνική Εκπαίδευση αφού σιωπηρά προώθησε την κατάργηση ειδικοτήτων στη Δραπετσώνα με την σιωπή του Δημάρχου και του Διευθυντή του ΕΠΑΛ και συνδικαλιστή κ Χαρακλιά να δημιουργούν τουλάχιστον ερωτηματικά.

Το παράδειγμα του κ. Πολύδωρου Σταυρόπουλου δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν πολλά ονόματα ανθρώπων που υποβαθμίστηκαν με παρόμοιες κατάπτυστες διαδικασίες επειδή δεν ήταν αρεστοί ή επειδή προηγούταν η ικανοποίηση ημετέρων με πολύ χαμηλά προσόντα. Θα επανέλθω και με άλλα στοιχεία, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο όνομα του φίλου, συναδέλφου στην Αυτοδιοίκηση, έμπειρου εκπαιδευτικού και διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού  με 650 μαθητές Γρηγόρη Γουρδομιχάλη που είχε την ίδια τύχη.

Θα επανέλθω, αλλά δεν μπορώ παρά να αναφωνήσω:

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΘΛΙΟΙ ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ! ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΚΑΘΕ ΘΕΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ 
.
ΚΥΡΙΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΞΕΚΙΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΟΥΜΟΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΛΗΝ ΟΣΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ.
2)ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ: 

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
24-07-2017
Ο Σύλλογος Γονέων  του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ενός σχολείου με 630 μαθητές και μαθήτριες, διαμαρτύρεται έντονα για τις αναξιοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες τα μέλη του  ΠΥΣΔΕ Πειραιά προχώρησαν στην επιλογή των διευθυντών των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πειραιά
Με τη λογική τους θεωρούν τα δημόσια σχολεία, που πληρώνουμε εμείς, ως ιδιοκτησία τους, στα οποία διευθυντές πρέπει να είναι όχι οι άξιοι αλλά οι ευνοούμενοι τους.
Για να υπάρξουν όμως κενές θέσεις διευθυντών που θα βολευτούν οι ευνοούμενοι, έπρεπε να "εκτελεστούν" εν ψυχρώ, μέσω της παρωδίας συνέντευξης, καταξιωμένοι και έμπειροι διευθυντές
Αυτό έπρεπε να συνδυαστεί με την αδικαιολόγητα υψηλή βαθμολογία των ευνοουμένων στη συνέντευξη, όπως και έκαναν.
Αυτή τη  δουλειά ανέλαβε ο κ. Νίκος Μουμούρης και η πλειοψηφία των διορισμένων μελών του συμβουλίου επιλογής με την παρουσία της τραγικής φιγούρας των συνδικαλιστών.
Ενεργούν έτσι γιατί αδιαφορούν αν υποβαθμίζουν ή διαλύουν σχολεία.
Αλλά και γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Θύμα σ'αυτή τη μεθόδευση έγινε και ο επί 17 χρόνια διευθυντής του  σχολείου μας Γρ. Γουρδομιχάλης που κατά κοινή ομολογία του εξασφάλισε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας.
Του δώσανε μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες στη συνέντευξη αδιαφορώντας για το έργο που έχει προσφέρει στο σχολείο μας και την Τοπική κοινωνία.
Έτσι περίπου 50 περίπου άτομα, βρεθήκαμε σήμερα το πρωί Δευτέρα  στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να ζητήσουμε εξηγήσεις για το τι δεν έκανε καλά κατά τη κρίση του ΠΥΣΔΕ, ο διευθυντής του σχολείου μας.  
Αυτό είναι δημοκρατικό δικαίωμα μας στα πλαίσια του δημόσιου ελέγχου και της διαφάνειας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.
Αντί για εξηγήσεις, αντιμετωπίσαμε άρνηση επικοινωνίας, κλειστές πόρτες, απειλές και κάτι πρωτοφανές, την παράνομη βιντεοσκόπηση μας από τον ίδιο τον κ. Νίκο Μουμουρη!
Δεν πρόκειται όμως να τρομοκρατηθούν οι πολίτες  με την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και  τις μεθόδους του  εκλεχτού της κυβέρνησης που θυμίζουν άλλες εποχές.
Η ένταση μας μας ήταν τόση, που μόνο λόγω της ύπαρξης των ψυχραιμότερων δεν πραγματοποιήθηκαν γεγονότα μεγάλης έκτασης.
Ακόμα και όταν ο Διοικητής της ισχυρής Αστυνομικής Δύναμης του ζητούσε επίμονα να ανοίξει την πόρτα για διάλογο αφού όπως του τόνισε μόνο 3 γυναίκες θα ήταν στην επιτροπή, αρνήθηκε να ανοίξει!
Προφανώς δε μπορούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ήδη κατατέθηκε  μήνυση κατά αυτού του κυρίου για την παράνομη βιντεοσκόπηση μας με στόχο την τρομοκράτηση μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου!
Ζητάμε :
-      Να γίνει αντικειμενικά η αξιολόγηση του  Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των άλλων υποψηφίων διευθυντών.
-     Να αποπεμφθεί άμεσα, από τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας,  από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για την ανεπίτρεπτη δράση του ο κ. Ν. Μουμούρης
-    Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα και οι εμπλεκόμενοι φορείς αφού συμπεριφορές σαν κι αυτές που συναντήσαμε σήμερα ντροπιάζουν την δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία μας
-Να εξετάσει άμεσα ο Εισαγγελέας για τυχόν αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας από τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά.

 
Top