Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εδώ και μία εβδομάδα οι κάτοικοι της Πλάκας Μήλου, καθώς η περιοχή δεν έχει νερό.

Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία της Μήλου, σήμερα πρόβλημα αντιμετωπίζει μόνο ένα μέρος των σπιτιών στην Πλάκα. Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να διευθετήσουν το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα υδροδότησης σε όλη την περιοχή που έχει φέρει τους κατοίκους σε απόγνωση. 

"Κάθε χρόνο παρουσιάζεται πρόβλημα με την υδροδότηση, ωστόσο αυτό παρατηρείται στα τέλη του καλοκαιριού και όχι τόσο νωρίς", ανέφερε κάτοικος της Πλάκας που επικοινώνησε με το enikos.gr.

Την Τρίτη, η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Μήλου, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Σας ενημερώνουμε πως καθώς η παροχή της αφαλάτωσης με 3000 κυβικά νερού ημερησίως δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του νησιού, θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης έως την επαρκή πλήρωση των δεξαμενών του Δήμου. Η διακοπή εκτιμάται να διαρκέσει 20 έως 24 ώρες. Παρακαλούμε για την ορθολογική χρήση του νερού όταν επανέλθει η υδροδότηση».

Ενώ, την Τετάρτη, αυστηρή προειδοποίηση απέστειλε ο Δήμος Μήλου, προς τις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, απειλώντας με κυρώσεις σε περίπτωση σπατάλης του νερού του δικτύου ύδρευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης, υπάρχει έλλειψη στο νερό που προμηθεύεται ο Δήμος μας.

Όπως σας είχα επισημάνει και πέρυσι, όποιος παρατηρηθεί να πλένει τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια, κτλ χρησιμοποιώντας το νερό της ύδρευσης και όχι από δικές του δεξαμενές που θα τις έχει γεμίσει από νερό εκτός δικτύου ύδρευσης, θα του επιβληθούν ανάλογες κυρώσεις όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ύδρευσης του Δήμου».

 
Top