«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Αναφερόμενη στην αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού είπε πως «δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας. Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών». Σχετικά με την παρέμβαση του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η τέως επικεφαλής του Αρείου Πάγου είπε στον Αlpha 9.89:

«Ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του.»

Σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, σχολίασε ότι: «Αυτή είναι η μεγάλη της παθογένεια. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων. Ορισμένες από τις μεγάλες υποθέσεις καθυστέρησαν ηθελημένα και αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης γιατί είναι υπερβολικός ο χρόνος αυτός».

 
Top