Η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Πανόραμα Μεγάρων εμφανίζει καλύτερη εικόνα, ενώ στην περιοχή, αυτή την ώρα, επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Υπενθυμίζουμε, ότι η φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 16:40 και καίει δασική έκταση.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Στη μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν για την κατάσβεση 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, και 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Την ίδια στιγμή, στο δεύτερο μέτωπο που καίει στην Ανατολική Μάνη, στον Παράσυρο, επιχειρούν 12 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπενθυμίζουμε ότι για σήμερα, Τρίτη, σήμα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), και όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Γεωργίου, για σήμερα, Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς(κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία και κεντρική - νότια Εύβοια), Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Κάρπαθο, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου (Κω, Ρόδο).

«Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι και στις υπόλοιπες περιοχές δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν πυρκαγιές. Για αυτό και πρέπει να υπάρχει προσοχή», τονίζει ο Σπύρος Γεωργίου.

«Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, (κατηγορία 3) θα είναι όλη η Κρήτη, η Λακωνία, Μάνη, όλη η Βόρεια Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα μέχρι την Αχαΐα), τα νησιά του Ιονίου, ένα μέρος της Αιτωλοακαρνανίας, η Μαγνησία, η Βοιωτία και η Φθιώτιδα, καθώς κι ένα μέρος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη).

Επίσης, στην κατηγορία 3 εντάσσονται και η Μυτιλήνη, Σαμοθράκη και περιοχές νότια του Έβρου».

 
Top