Στη στάση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου σχετικά με τους πλειστηριασμούς αναφέρεται η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι είναι περίεργο να υποστηρίζει τα κινήματα που επιχειρούν να ματαιώσουν τη διενέργειά τους.
«Είναι τουλάχιστον περίεργο να βλέπουμε σήμερα την κ. Θεανώ Φωτίου, μέλος της κυβέρνησης και ταυτόχρονα βουλευτή που έχει ψηφίσει στη Βουλή όλες τις παραπάνω διατάξεις, να προβαίνει σε δηλώσεις υποστήριξης αυτών που συστηματικά προσπαθούν να ματαιώσουν κάθε διενέργεια πλειστηριασμού αδιακρίτως» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η Φωτίου, μιλώντας στην Βουλή για θέματα της αρμοδιότητάς της, είχε πει: «Είχαμε ένα κίνημα μεγάλο κι ελπίζουμε ότι έχουμε ακόμα, κατά των εξώσεων και των δανείων, δηλαδή για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια και τις εξώσεις» Και πρόσθεσε: «Ξέρετε τις ρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, ώστε κανείς να μην μπορεί να χάσει το σπίτι του, την πρώτη κατοικία, υπό τις προϋποθέσεις ότι πληρούνται κάποια κριτήρια».
Ειδικότερα, η συντονιστική αναφέρει ότι οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι της χώρας, «σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και σύμφωνα με τη νομοθεσία (διατάξεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, κ.λπ.) που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ τα τελευταία χρόνια, υλοποιούν με γοργά βήματα τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».
Ακόμη, αναφέρει ότι «πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση όλων των συμβολαιογράφων να σεβαστούμε τη νομιμότητα, της οποίας φύλακες είμαστε κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έρχεται να απαντήσει σε ένα πάγιο αίτημα των συμβολαιογράφων, του νομικού κόσμου και κάθε πολίτη που εμπλέκεται στους πλειστηριασμούς, για περισσότερη διαφάνεια και αποφυγή αθέμιτων πρακτικών κατά τη διαδικασία της πλειοδοσίας, πρακτικών που τελικά αποβαίνουν σε βάρος του οφειλέτη».
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
 
Top