Προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη ζήτησαν και έλαβαν άπαντες οι 8 συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάτου του 22χρονου Bakari Henderson.

Μετά την απολογία έπεται η επιβολή περιοριστικών όρων οι οποίοι, για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων, εκτιμάται πως θα είναι η προφυλάκιση, μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Για τους υπολοίπους ενδέχεται να είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ή καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Στο σύνολό τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με τους δικηγόρους τους να μελετούν το κείμενο της δικογραφίας αλλά και το υλικό που υπάρχει. Η υπερασπιστική γραμμή τους έχει να κάνει με τα χτυπήματα που δέχτηκε ο νεαρός και ποια από αυτά ήταν τελικά θανάσιμα.

Νωρίτερα ένταλμα σύλληψης για έναν ακόμη φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού στο Λαγανά εξέδωσε ο Εισαγγελέας Ζακύνθου καθόσον είχε παρέλθει το όριο του αυτοφώρου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του αξιοποιώντας πληροφορίες και το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στην διάθεσή τους. Επίσης, κάνουν λόγο για καθοριστικής σημασίας πρόσωπο στην τέλεση της αξιόποινης πράξης.

ΠΗΓΗ: Imerazante.gr

 
Top