Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο Μαρκόπουλο για το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ! Η συναρπαστικότερη κούρσα της χρονιάς, με πρωταγωνιστές τους καλύτερους καθαρόαιμους ίππους, υπόσχεται κορυφαίο θέαμα και ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε όσους βρεθούν σήμερα στον ιππόδρομο Αθηνών.

Στη σημερινή γιορτή των ιπποδρομιών θα δώσουν το παρών αθλητές και καλλιτέχνες, ενώ μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε πρωτότυπες δραστηριότητες με εκπλήξεις. Η ημέρα θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι με πολλή μουσική και μια ξεχωριστή συναυλία από την Έλλη Κοκκίνου.

Πλούσιο πρόγραμμα με επτά ιπποδρομίες

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει συνολικά επτά ιπποδρομίες με ώρα έναρξης στις 17:00. Στις 19.10 θα δοθεί το σήμα για το μεγάλο Ντέρμπι, στο οποίο συμμετέχουν επτά 3ετείς καθαρόαιμοι ίπποι: ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ, ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ, ΔΑΝΑΟΣ, ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ, ΜΟΜΟΥΡ και ΝΕΣΤΟΡΑΣ. Οι τζόκεϊ που διεκδικούν το τρόπαιο είναι οι Παναγιώτης Δημητσάνης, Κωνσταντίνος Καποδίστριας, Δημήτρης Δρόσος, Μιχάλης Ξυνός, Γιάννης Λαζαρίδης, Εντιόν Τσέλα και Γιώργος Μερσινιάς.

Αυξημένα έπαθλα για τους νικητές

Ο ΟΠΑΠ εγκαινιάζει στο εφετινό Ντέρμπι το θεσμό των χορηγιών, καθώς όλες οι κούρσες θα έχουν χορηγούς. Οι χορηγοί θα βραβεύσουν τους ιδιοκτήτες, τους προπονητές και τους αναβάτες των νικητών ίππων, με τον ΟΠΑΠ να είναι ο χορηγός στην κορυφαία αναμέτρηση του Ντέρμπι.

Όλα τα έπαθλα των σημερινών ιπποδρομιών αυξάνονται στις 10.000 ευρώ και το σπουδαίο έπαθλο του Ντέρμπι διαμορφώνεται στις 30.000 ευρώ.

Δωρεάν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Η έκταση πρασίνου δίπλα στον ιππόδρομο έχει μεταμορφωθεί σε ένα υπαίθριο πάρκο ψυχαγωγίας, όπου οι επισκέπτες, από νωρίς το απόγευμα, θα μπορούν να διασκεδάσουν συμμετέχοντας δωρεάν σε πολλές δραστηριότητες.

Ένας θεματικός χώρος με φουσκωτά παιχνίδια περιμένει τους μικρούς φίλους, καθώς και βόλτες με πόνυ ή με μια εντυπωσιακή άμαξα.

Ένας φωτογραφικός θάλαμος θα είναι έτοιμος να απαθανατίσει γκριμάτσες, πόζες και όλες τις μοναδικές στιγμές.

Στο χώρο του στίβου, εκτός από τις επτά ιπποδρομίες, οι θεατές θα απολαύσουν ιππικά shows από επαγγελματίες αθλητές της ιππασίας, αλλά και μια εντυπωσιακή επίδειξη μηχανοκίνητου αθλητισμού, με kart cross οχήματα και επαγγελματίες οδηγούς σε ειδικά σχεδιασμένη πίστα.

Επιπλέον, θα υπάρχει μια ειδική έκθεση με γλυπτά εμπνευσμένα από άλογα.

Εύκολη πρόσβαση με ΙΧ ή μετρό

Η πρόσβαση στον Ιππόδρομο Αθηνών με αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη καθώς στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου υπάρχει συχνή σήμανση. Στο χώρο του ιπποδρόμου διατίθεται δωρεάν parking.

Δείτε τη διαδρομή για τον ιππόδρομο:

https://goo.gl/maps/YLLMMKDQodz

Ακόμη κι αν κάποιος δεν διαθέτει αυτοκίνητο, μπορεί να φτάσει στον ιππόδρομο με ευκολία. Από το σταθμό του μετρό στο Κορωπί θα υπάρχουν δωρεάν δρομολόγια με πούλμαν από τις 15:00. Το τελευταίο δρομολόγιο επιστροφής από τον Ιππόδρομο προς τον σταθμό μετρό στο Κορωπί θα είναι στις 22:00.

Ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της γιορτής των ιπποδρομιών από τη Nova

Το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, όπως και οι υπόλοιπες ιπποδρομίες της ημέρας, θα μεταδοθούν ζωντανά από το Novasports3HD. Επιπλέον, η Nova θα μεταδώσει και όλες τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου.

 
Top