Πολλές από μας ξοδεύουμε πολύ χρόνο και χρήμα σε αντι-γηραντικά προϊόντα και θεραπείες για το πρόσωπο. Παρ’ όλα αυτά, ένα από τα σημεία που αποκαλύπτουν την ηλικία είναι τα χέρια, καθώς αυτά είναι μονίμως εκτεθειμένα στον ήλιο και στη φωτογήρανση που αυτός προκαλεί. Επίσης, το δέρμα των χεριών μας είναι λεπτότερο από αυτό του προσώπου μας – άρα πιο ευαίσθητο στη διαδικασία της γήρανσης.

Μάθετε μερικές εύκολες συμβουλές για να κρατήσετε τα χέρια σας νεανικά και μαλακά και τον κόσμο ν’ αναρωτιέται για την ηλικία σας!

1. Κάντε απολέπιση στα χέρια σας.

Ακριβώς όπως κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας, έτσι χρειάζεται να απομακρύνεται τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σας στα χέρια σας, ώστε να αποκαλυφθεί η φρεσκάδα που βρίσκεται από κάτω. Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλάκι του τσαγιού ζάχαρη συνδυασμένο με λάδι καρύδας. Παρ’ όλο που αυτές οι θεραπείες δε θα αφαιρέσουν τα μαύρα στίγματα, θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο απαλή. Το σημαντικό είναι να κάνετε απολέπιση συχνά.

Μπορείτε, ακόμη, να δοκιμάσετε μια χημική απολέπιση από επαγγελματία για να αφαιρέσετε και τις σκούρες κηλίδες. Μια εναλλακτική για το σπίτι είναι να βρέξετε τα χέρια σας με φρέσκο χυμό λεμόνι και να μην το ξεπλύνετε για όσο περισσότερο μπορείτε. Το κιτρικό οξύ στο χυμό λεμόνι προσφέρει ήπια απολέπιση.

2. Χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα με SPF 15 τουλάχιστον, ακόμα και τον χειμώνα.

Αν βρείτε μια ενυδατική με δείκτη προστασίας που να σας αρέσει, χρησιμοποιήστε τη και για να ανανεώνετε την ενυδάτωση και να προστατεύσετε τα χέρια σας. Η έκθεση στον ήλιο βλάπτει το κολλαγόνο, το οποίο αποτελεί τον κορμό της επιδερμίδας και είναι αυτό που της δίνει την υγιή εμφάνιση. Όταν πλήττεται το κολλαγόνο, εμφανίζονται οι ρυτίδες και η λέπτυνση του δέρματος, οπότε όσο περισσότερο προστατεύουμε την επιδερμίδα των χεριών μας από την καταστροφή του κολλαγόνου, τόσο περισσότερο προστατεύουμε τα χέρια μας απ’ την εμφάνιση των ρυτίδων.

3. Περιποιηθείτε τα χέρια σας.

Φορέστε γάντια κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε κάτω απ’ τα γάντια μια παχιά κρέμα ή οποιοδήποτε λάδι, όπως ελιάς ή καρύδας, για ενυδατική περιποίηση. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε αντιοξειδωτικό ορό για το πρόσωπό σας, μπορείτε κάλλιστα να τον χρησιμοποιήσετε και στα χέρια σας. Τοποθετήστε τον ορό το βράδυ πριν την ενυδατική κρέμα και τη μέρα πριν την αντηλιακή.

4. Δοκιμάστε το λέιζερ για τις μαύρες κηλίδες και το χαλαρό δέρμα.

Οι κηλίδες μαρτυρούν πάντα την ηλικία. Για την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων, η καλύτερη θεραπεία είναι το λέιζερ, όπως το Fraxel ή το YAG λέιζερ. Αν το δέρμα στα χέρια σας έχει χαλαρώσει, μπορείτε να δοκιμάσετε μία θεραπεία σύσφιξης με TITAN λέιζερ ή παρόμοιες θεραπείες, οι οποίες βοηθούν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, με αποτέλεσμα μια σφιχτότερη επιδερμίδα.

5. Εξαφανίστε τις έντονες φλέβες με σκληροθεραπεία και προσθήκη λίπους.

Καθώς το δέρμα σας λεπταίνει, οι φλέβες στα χέρια σας μπορεί να φουσκώσουν και να προεξέχουν. Στη σκληροθεραπεία, ένας ήπιος ερεθισμός διοχετεύεται στις φλέβες και φράζει την παροχή του αίματος. Ως αποτέλεσμα, η φλέβα κλείνει και συρρικνώνεται. Παρ’ όλο που αυτή η θεραπεία δε διαρκεί πολύ, μπορεί να πάρει μερικές βδομάδες για να παρατηρήσετε τα πρώτα αποτελέσματα. Είναι κατάλληλη για μικρές, επιφανειακές φλέβες.

Για μεγαλύτερες φλέβες, μια αποτελεσματική θεραπεία είναι αυτή της διοχέτευσης λίπους γύρω από τις φλέβες, δημιουργώντας έτσι μια ψευδαίσθηση ομοιομορφίας. Ο γιατρός χρησιμοποιεί είτε το δικό σας λίπος (που αποσπάται από το μηρό ή τους γλουτούς σας) είτε το Restylane. Συνήθως για την συγκεκριμένη θεραπεία απαιτούνται μία ή δύο συνεδρίες.

 
Top