Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 56 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική.

Στις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Στις θέσεις Πεύκοι Σητείας και Ανατολή Ιεράπετρας Κρήτης, όπου στις 9:35 το βράδυ της Παρασκευής και στις 01:50 σήμερα, εκδηλώθηκαν αντίστοιχα πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από τη νύχτα, συνδράμει από αέρος, από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο, ενώ και για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη καθώς και για τα νησιά Χίο, Σάμο και Ικαρία.

"Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 δίνοντας τη θέση εκδήλωσης της πυρκαγιάς, το είδος της βλάστησης, την ένταση του ανέμου και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο τους ζητηθεί προκειμένου να είναι άμεση και αποτελεσματική η επέμβαση της Υπηρεσίας μας", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

 
Top