«Στη ζωή γίνονται λάθη... Είναι καθαρά παράλογη κατηγορία», απάντησε ο συνήγορος του Ανδρέα Γεωργίου, Γεώργιος Στεφανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σε ερώτηση γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή με τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για τον οποίο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναίρεσε το βούλεμα με το οποίο απαλλασσόταν από τις κακουργηματικές κατηγορίες ότι φούσκωσε το έλλειμμα το 2009.

«Αν ο Γεωργίου είπε ψέματα, είμαστε πάρα πολύ πλούσιοι ως χώρα, πήραμε 325 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να τα χρειαζόμαστε», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Και αν η κατηγορία είναι σωστή και δεν τα χρειαζόμασταν, αλλά τα πήραμε, πρέπει να τα επιστρέψουμε αμέσως. Βλέπετε εσείς να περισσεύουν 325 δισεκατομμύρια;».

«Όταν η δικαστηριακή αλήθεια παραγνωρίζει το αυτονόητο τότε παράλληλα στη δικαζόμενη υπόθεση τίθεται υπό δοκιμασία και το ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης. Το αυτονόητο είναι δώρο του Αριστοτέλη στην ανθρώπινη σκέψη», είπε ακόμη ο κ. Στεφανάκης

«Η οικονομική κρίση είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στην Ελλάδα, το πρόβλημα είναι βαθύ και δημιούργησε την οικονομική αδυναμία, δνε δημιούργησε η οικονομική αδυναμία το πρόβλημα», υπογράμμισε.

«Και το καλύτερο ρολόι του κόσμου αν το ξεκινήσεις τώρα να δείχνει μεσάνυχτα θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα;» είπε ακόμη ο κ. Στεφανάκης, υπενθυμίζοντας ότι και «ο υπουργός Οικονομικών για να πάρει τη δόση διαπραγματευόταν για την απόφαση της Δικαιοσύνης.

«Όταν το λάθος είναι διαρκές ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν θα είναι κολακευτικό για τη χώρα να παραβιάζουμε ό,τι είναι αυτονόητο».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

 
Top