Με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί η κυβέρνηση να βρει λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων μετά το χθεσινό "ναυάγιο" στη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο ΣΚουρλέτη.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνάντηση σήμερα στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, "να βρεθεί λύση όσον αφορά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες".

Μιλώντας στο real.gr ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας δήλωσε ότι "θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού».

Την ίδια ώρα η κατάσταση με τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους είναι εφιαλτική. Τα "βουνά" σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες διαμορφώνουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Η ΕΜΥ μάλιστα εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πολίτες αλλά και οι καταστηματάρχες. Χαρακτηριστικά όσα λέει ο Γιώργος Νικολαΐδης που εργάζεται σε κατάστημα στην Πλάκα. «Οι τουρίστες να προσπερνούν τα καταστήματά και να προσπαθούν να γλιτώσουν από τα σκουπίδια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά στην καρδιά της Αθήνας. Με αυτήν την κατάσταση μόνο αγορές δεν σκέφτονται να κάνουν» δηλώνει.

To πρόβλημα με τα σκουπίδια που στοιβάζονται στην Αθήνα προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης.

Πηγή φωτο: ΑΜΠΕ

 
Top