Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις πόλεις από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους για τους συμβασιούχους, επέρριψε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας χθες στο δημοτικό συμβούλιο.

«Υπήρχε ένας κακός σχεδιασμός και μια σειρά κακών αποφάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, οι οποίες εκ των πραγμάτων οδήγησαν σε ένα κακό αποτέλεσμα» εκτίμησε ο κ. Μώραλης, ενώ εξέφρασε απαισιοδοξία για άμεση εξεύρεση λύσης, από τις προτάσεις και τη στάση που τηρούν η κυβέρνηση και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Τα πράγματα απ΄ ό,τι φαίνεται δεν πάνε καλά» είπε ο κ. Μώραλης, ο οποίος προειδοποίησε ότι «ελάχιστες ημέρες, ακόμα, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα έχουμε πολλαπλάσια προβλήματα στην πόλη και όχι μόνο στον Πειραιά, ενδεχομένως και σε άλλες πόλεις».

Όπως είπε, «δεν μπορούμε να αφήσουμε και αυτή την κατάσταση να εξελίσσεται χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα. Έχουμε πολίτες οι οποίοι εξεγείρονται, δημότες οι οποίοι διαμαρτύρονται και στην καθαριότητα και στον κάθε ένα από εμάς στον δρόμο και στα γραφεία τους, οι οποίοι μας απειλούν με μηνύσεις και προσφυγές στον εισαγγελέα εναντίον εμού, των συνεργατών μου και της δημοτικής Αρχής».

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι «ως δήμος Πειραιά και ως δημοτικό Συμβούλιο, στηρίξαμε και στηρίζουμε τους εργαζόμενους σε αυτό τον αγώνα». Τόνισε δε ότι υποχρέωση κάθε δημοτικής Αρχής «είναι κοντά στους εργαζόμενους στις διεκδικήσεις τους, ειδικά όταν αυτές είναι δίκαιες, αλλά πρώτιστο μέλημά της είναι να προστατεύει το σύνολο της πόλης, τη δημόσια υγεία και τη λειτουργία μιας πόλης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top