Επιχείρηση απεγκλωβισμού αναρριχητή στο Όλυμπο είναι σε εξέλιξη από την 8η και 3η ΕΜΑΚ, καθώς και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι καλά στην υγεία του.

Ο άντρας επιχείρησε να διασχίσει την αναρριχητική διαδρομή, στην ορθοπλαγιά Στεφάνι Ολύμπου, μόνος του, χωρίς σχοινιά και ασφάλειες, αλλά βγήκε εκτός διαδρομής και εγκλωβίστηκε.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: "Εγκλωβισμένος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ορθοπλαγιά Στεφάνι Ολύμπου, στο οροπέδιο των Μουσών, Σκοπιανός αναρριχητής, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει την αναρριχητική διαδρομή μόνος του, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό (σχοινιά και ασφάλειες).

Στην προσπάθειά του ο αναρριχητής βγήκε εκτός διαδρομής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ή να υποχωρήσει.

Στο σημείο έσπευσαν τρία μέλη του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και η επιχείρηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, ενώ για την επιχείρηση ζητήθηκε αρχικά βοήθεια και από τους διαχειριστές των καταφυγίων «Κάκαλος» και «Αποστολίδης», που βρίσκονται στο οροπέδιο των Μουσών.

Πηγή ΦΩΤΟ: ΕΟΔ

 
Top