Την πρόθεση τους να μην επιτρέψουν την συμμετοχή ιδιώτη στην αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του κεντρικού δήμου.

Μάλιστα αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έκαναν κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, που θα εξέταζε την εισήγηση για τη συμμετοχή ιδιώτη στην αποκομιδή σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης.

Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Πέτρος Λεκάκης απέσυρε το θέμα, τονίζοντας ωστόσο ότι η συνεδρίαση θα γίνει αλλού. Οι εργαζόμενοι απάντησαν πως όπου κι αν γίνει θα την διακόψουν και δεν θα αφήσουν να προχωρήσει η διαδικασία.

Όπως τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλους, αν βγουν απορριμματοφόρα του ιδιώτη θα βγουν και αυτοί και δεν θα αφήσουν να γίνει η αποκομιδή.

"Αντισταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην πρόθεση του δήμου και ζητήσαμε να αποσύρει αυτή την πρόταση. Εμείς σαν δείγμα καλής θέλησης αυξήσαμε το προσωπικό ασφαλείας. Εξηγήσαμε στο δήμαρχο και τον είπαμε να μην βιάζεται. Ξέρουμε πολύ καλά τη δουλεία και του απαντήσαμε τεκμηριωμένα σε όσα είπε οτι δεν μπορεί να γίνει η δουλειά", είπε ο κ. Ξανθόπουλος και πρόσθεσε:

"Βγάλαμε επιπλέον προσωπικό. Από χθες μέχρι σήμερα μαζεύτηκαν 480 τόνοι σκουπίδια. Διαβεβαιώσαμε ότι σε 2.5 - 3 μέρες θα έχουμε σηκώσει τα σκουπίδια και να αποσύρει την πρόταση. Είναι ανένδοτος ο δήμαρχος. Δεν χρειάζεται ιδιώτης δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη".

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του thestival.gr:

 
Top