Η Brynneth Pawltrow, ένα αξιαγάπητο Πιτ Μπουλ ηλικίας 3 ετών που υιοθετήθηκε από καταφύγιο ζώων, είναι η δήμαρχος της κοινότητας Rabbit Hash στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Στην προεκλογική της εκστρατεία με βασικό μότο «ειρήνη, αγάπη και κατανόηση» υποσχέθηκε να είναι ειρηνική με όλους τους ανθρώπους ή τα ζώα που περνούν από το Rabbit Hash, «ειδικά τις γάτες».


Η είδηση, όσο παράδοξη κι αν ακούγεται, είναι πέρα για πέρα αληθής και το αξιοσημείωτο είναι πως η Brynn δεν είναι καν ο πρώτος σκύλος που εκλέγεται εκεί δήμαρχος, αλλά ο τέταρτος στη σειρά. Η παράδοση ξεκίνησε το 1998 με τον Goofy Borneman όταν οι κάτοικοι αποφάσισαν πως δεν έχουν ανάγκη δήμαρχο και έριξαν στον προεκλογικό αγώνα τους τετράποδους φίλους τους.


Η ψηφοφορία έχει πάντα συγκεκριμένο κόστος συμμετοχής και όσοι ψηφίζουν πληρώνουν ένα δολάριο. Τα έσοδα πηγαίνουν στην συνέχεια σε ντόπιους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εκλογική νίκη της Brynn απέφερε συνολικά 8.965 δολάρια, που χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση ενός μαγαζιού στην περιοχή που καταστράφηκε από πυρκαγιά.


Πηγή
 
Top