Διαβάζουμε και ίσως δεν το πιστεύουμε αλλά η προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μας προσγείωσε στην Πραγματικότητα !



Το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη «προβλέπει οτι ίσως οι Τούρκοι να φτάσουν μέχρι τα Εξαμίλια της Κορίνθου» και προχωρά στην ενίσχυση των Συνόρων με Συνοριοφύλακες στην Περιοχή των Αθηνών και της Κορίνθου ;;;


Προφανώς εφαρμόζουν σε Στρατηγικό Σχέδιο αποτροπής τα Λόγια και την Προφητεία του Πατροκοσμά !

Όταν είπε ότι οι «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά…», εννοούσε ότι θα φτάσουν στα Εξαμίλια και όχι στα «έξι ναυτικά μίλια» που προέκυψαν ως έννοια σχεδόν δύο αιώνες αργότερα. Άλλο το αν η αφορμή για να επιτεθούν οι τούρκοι θα είναι τα έξι ναυτικά μίλια και άλλο το ότι θα φτάσουν οι τούρκοι στα Εξαμίλια. Ποτέ δεν μίλησε αλληγορικά.

Τα Εξαμίλια είναι ο Ισθμός της Κορίνθου και ονομάσθηκε Εξαμίλια από τους Βυζαντινούς διότι στο στενότερο μέρος του είχε πλάτος έξι βυζαντινά μίλια. Αυτά είναι καταγεγραμμένα σε πολύ παλιά βιβλία όπως π.χ. σε Γεωγραφικό Λεξικό του 1688, πολύ πριν τον Άγιο Κοσμά, ή σε βιβλία κατόπιν του Αγίου Κοσμά.

Επίσης, ο Άγγλος ταξιδευτής Τ. Hughes που περιηγείτο την Ελλάδα στα τέλη τῆς δεκαετίας τοῦ 1820, έγραψε τις εντυπώσεις του σε βιβλίο το 1830 και αναφέρει ότι για να πάει από την Κόρινθο στα Μέγαρα, πέρασε από τα Εξαμίλια.

Σχόλιο : Εκτός οι Πολιτικοί των Αθηνών και της Κορίνθου είναι πολύ ισχυροί και επιβάλλουν την θέλησή τους στο αρμόδιο Υπουργείο … Αφού όπως έλεγε και ο Γέρος του Μοριά (Πουτάνα Ελλάδα δεν θα ισιώσεις ποτέ )

Η προκήρυξη...

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 480 Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία σε περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

veteranos.gr

 
Top