Πρόσφυγες και μετανάστες απο την τουρκική πλευρά των συνόρων με κόφτες προσπαθούν να τρυπήσουν το φράχτη για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι μετανάστες πετούν πέτρες προς την ελληνική πλευρά με την αστυνομία να απαντά ρίχνοντας νερό με πίεση για να τους απομακρύνει Στο συνοριακό πέρασμα των Καστανιών το σκηνικό των συγκρούσεων επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες οι ελληνικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 27 συλλήψεις μεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίες προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Στο συνοριακό πέρασμα στις Καστανιές ανά διαστήματα οι συγκεντρωμένοι στην τουρκική πλευρά του φράχτη, συνεχίζουν, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τις ρίψεις χημικών και επιχειρούν τη δημιουργία φθορών στο φράχτη

Η άμεσης αντίδραση των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής λειτουργεί αποτρεπτική σε κάθε προσπάθεια παραβίασης των συνόρων

Ταυτόχρονα οι ελληνικές αποτρεπτικές δυνάμεις αρχές εμπόδισαν πάνω από 1250 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα.

«Για μια ακόμη φορά το ίδιο σκηνικό καταγράφεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Δακρυγόνα πέφτουν κατά των Ελλήνων στρατιωτών και αστυνομικών Ταυτόχρονα οι μετανάστες επιχειρούν να φτάσουν κοντά στο φράχτη», μεταδίδει ο ανταποκριτής του euronews στις Καστανιές του Έβρου, Μιχάλης Αραμπαντζόγλου.


Πηγή

 
Top