Συναγερμός επικρατεί αυτή την ώρα στο Οντάριο του Καναδά, για «περιστατικό» σε πυρηνικό σταθμό ενέργειας ανατολικά του Τορόντο. 

Το περιστατικό έγινε γνωστό στις 7:24 π.μ τοπική ώρα και, σύμφωνα με τοπικά μέσα, εστάλη έκτακτη ειδοποίηση σε όλους τους κατοίκους που ζουν σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων από τον σταθμό του Pickering.

Οι υπεύθυνοι ενημερώνουν τους κατοίκους πως δεν υπάρχει για την ώρα κάποια ακανόνιστη διαρροή ραδιενεργούς ακτινοβολίας από τον σταθμό, διαβεβαιώνοντας πως το προσωπικό ασφαλείας ανταποκρίνεται στο συμβάν.


Η ειδοποίηση καταλήγει με την σημείωση πως όσοι μένουν κοντά στον σταθμό «δεν χρειάζεται να πάρουν κάποιο μέτρα προστασίας για την ώρα». Παρ' όλα αυτά, προτρέπει τους αποδέκτες να συντονιστούν στους τοπικούς σταθμούς για τυχόν οδηγίες αργότερα. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα πληροφορίες για το είδος του συναγερμού.

Ο σταθμός λειτουργεί από το 1971 και είναι προγραμματισμένο να τεθεί εκτός λειτουργίας το 2024.

Upd: Εσφαλμένος συναγερμός Όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα, το σήμα κινδύνου εστάλη κατά λάθος και δεν υπήρχε κάποιο περιστατικό, σύμφωνα το Ontario Power Generation: «Ο συναγερμός, όπως αναφέρει η Pickering Nuclear, χτύπησε κατά λάθος. Δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες ή για το περιβάλλον» έγραψαν οι υπεύθυνοι στο twitter.

Με πληροφορίες από: lifo.gr

 
Top