Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τέσσερις κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) τονίζοντας ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος περιουσίας του Κέντρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών, το δικαστήριο επέβαλε:

-στον Θεόδωρο Παπαδημητρίου ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

-στον Άγγελο Χατζάκη επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντας του δύο ελαφρυντικά (πρότερο έντιμο βίο 84παρ. 2α, καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη 84παρ. 2ε).

-στην Όλγα Αδράμη και στον Νίκολαο Νιαβή επιβλήθηκε ποινή συνολικής φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή (από συγχώνευση 3+3 ετών, έγινε 3+1 ετών). Και στους δύο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Στην πρώτη για καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη και στον δεύτερο για πρότερο έντιμο βίο.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους ως εξής:

  • Όλγα Αδράμη (πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια) για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για απόκρυψη συμφωνητικού
  • Νικόλαο Νιαβή (ιδιώτης) για απάτη από κοινού κατ' εξακολούθηση στην υπογραφή του συμφωνητικού και ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία
  • Θεόδωρο Παπαδημητρίου (πρώην ισόβιος διευθυντής) για απάτη κατ' εξακολούθηση με ζημιά πάνω από 100.000 ευρώ
  • Άγγελο Χατζάκη ( πρώην πρόεδρο του Δ.Σ.) για απιστία κατ' εξακολούθηση και ζημιά άνω των 100.000 ευρώ

Τα μέλη του δικαστηρίου έκριναν ότι είναι αθώα η πρώην γραμματέας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελένη Λιάκουρα, και ότι παύει η δίωξη της λόγω παραγραφής για απάτη.

Πηγή πληροφοριών: efsyn.gr

 
Top