Εξιχνιάστηκε από τις αρχές ένα χρόνο μετά την τέλεσή της, η ληστεία κοσμημάτων συνολικής αξίας 1.000.000 ευρώ, που είχε στην κατοχή του πλανόδιος χρυσοχόος, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως ανακοίνωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο δραστών, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι και οι δράστες. Πρόκειται για μία 42χρονη Ελληνίδα και έναν 43χρονο αλλοδαπό, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της κλοπής, του εμπρησμού, της παράβασης του νόμου για τα όπλα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως υπενθυμίζει το ilialive.gr, τα ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου 2018, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, ο 43χρονος ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας γάντια και φέροντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα, μετέβησαν στην πατρική οικία 52χρονου χρυσοχόου, όπου αφού τη διέρρηξαν εισήλθαν στο εσωτερικό της.

Στη συνέχεια με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν τους σύνοικους του 52χρονου, τραυματίζοντας επικίνδυνα τον ίδιο και την μητέρα του, ενώ αφαίρεσαν από τον παθόντα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την οικία.

Έπειτα, οι δράστες αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητο έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας και η αξία τους ανέρχεται τουλάχιστον σε 1.000.000 ευρώ.

Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους ήταν κλεμμένο και εντοπίστηκε στη συνέχεια καμένο, από τους αστυνομικούς κοντά στον οικισμό Αγίας Τριάδας Ηλείας.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει, σε χρόνο προγενέστερο της ληστείας, στην Ε.Ο. Τριπόλεως-Πύργου, μια μοτοσικλέτα που είχε καταστραφεί με εμπρησμό και είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής, για την οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης της σε προπαρασκευαστικές ενέργειες της ληστείας.

Όπως προέκυψε, τον Ιανουάριο του 2019, η 42χρονη είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τη ληστεία. Σύμφωνα με την αστυνομία, λάμβανε οδηγίες για την πώληση των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τον 43χρονο αλλοδαπό και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της εκάστοτε συναλλαγής.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή/ΦΩΤΟ: ilialive.gr

 
Top