«Η 17 Νοέμβρη σηματοδοτεί έννοιες για ανοιχτό πανεπιστήμιο», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου ενόψει της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε «η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ανοιχτά τα πανεπιστήμια και για το λόγο αυτόν θα έχουμε εκδηλώσεις την Κυριακή μέσα στο πανεπιστήμιο».

Για τα συχνά περιστατικά βίας που ξεκινούν από το χώρο του ΑΠΘ, ως ορμητήριο και για τα περιστατικά διακίνησης ναρκωτικών, διαφώνησε και είπε ότι, «όσο αφορά στο κάμπους, έχει αποδοθεί στους φοιτητές και τα υγιή μέλη της κοινωνίας και όλες αυτές οι συμμορίες έχουν μειωθεί δραματικά κι ας μην έχουν εξαφανιστεί».

Σχετικά με το ότι χθες έγινε εμπρηστική επίθεση σε μοτοσικλέτες υπαλλήλων στο χώρο του ΑΠΘ, εκτίμησε ότι, «δεν είναι μείζονος σημασίας το γεγονός» κι αυτό διότι, «οι ίδιοι οι φοιτητές τους απομάκρυναν». Ο πρύτανης, συνεχάρη επιπλέον τους φοιτητές, που «πέταξαν έξω» από το χώρο τους δράστες.

Δεν έγινε «καμία κατάργηση ασύλου, καταργήθηκε το άσυλο των συμμοριών», σημείωσε και έκανε γνωστό ότι, στο ΑΠΘ έχουν «ξεκινήσει διαδικασίες για το ανοιχτό πανεπιστήμιο στην κοινωνία και κλειστό στις συμμορίες».

«Προσπαθούμε να ελέγξουμε τις εισόδους στους παραβάτες», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το αν θα ζητούσε επέμβαση της Αστυνομίας, στην περίπτωση ευρημάτων όπως αυτών στην ΑΣΟΕΕ ή αν γίνονται επεισόδια στο χώρο του πανεπιστημίου, ο πρύτανης ξεκαθάρισε τόσο εκ μέρους του όσο και από μέρους της πρυτανείας ότι, «δεν μας ενδιαφέρει καμία επιχείρηση της Αστυνομίας» και είπε ότι, «σύμφωνα με το νόμο, οποιοσδήποτε νιώθει ότι απειλείται, μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει, ό,τι θα έκανε αν ήταν στην πλατεία Αριστοτέλους».

«Δεν χρειάζεται άδεια των πρυτανικών Αρχών», σημείωσε.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο χώρο του ΑΠΘ, για διακινδύνευση των αυτοκινήτων τους σχολίασε ότι, «το βρίσκεται έξω από το κάμπους και στους έξω δρόμους επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις».

Δείτε το βίντεο:

 
Top