Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που μαίνεται από το Σάββατο στο Λουτράκι.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσαν δύσκολη μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μία προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Το θετικό είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν κατοικίες.

Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν, επίσης, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές και υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι από το απόγευμα του Σαββάτου και για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Από το σημείο απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα.

Δείτε φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr, αλλά και βίντεο από την πυρκαγιά στο Λουτράκι, η οποία ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου.

Συναγερμός και σήμερα για πυρκαγιές

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς και σήμερα θα πνέουν ισχυροί άνεμοι σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) και Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο).

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

 
Top