Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις καθημερινά στο σπίτι σου είναι αυτό της υγρασίας του μπάνιου.

Το μπάνιο ανήκει στα δωμάτια του σπιτιού που συγκεντρώνει αυξημένη υγρασία και θεωρούμε πως είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτή.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι υδρατμοί και οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας που γίνονται στον χώρο αυτόν, δημιουργούν συνθήκες ώστε να είναι πιο έντονη και ενοχλητική η υγρασία. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να περιορίσεις την υγρασία με έναν εύκολο και πολύ οικονομικό τρόπο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε σε ένα μικρό μπολ μία ποσότητα ρυζιού και να το αφήσετε κάπου μέσα στο μπάνιο, κυρίως στα σημεία που εντοπίζετε περισσότερη υγρασία.

Μούχλα στο ταβάνι του μπάνιου;

Εντοπίζουμε το σημείο ή τα σημεία στα οποία έχει εμφανισθεί μούχλα. Για την απομάκρυνσή της χρησιμοποιούμε διάλυμα χλωρίνης και χλιαρού νερού. Βρέχουμε ένα σφουγγάρι στο διάλυμα και περνάμε την επιφάνεια (μία ή περισσότερες φορές) έως ότου εξαλείψουμε το πρόβλημα. Εκτός από τον τρόπο αυτό, υπάρχουν στη διάθεσή μας ειδικά προϊόντα σχεδιασμένα για να απομακρύνουν τη μούχλα και να διασφαλίζουν τη μη επανεμφάνισή της για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κατά την εφαρμογή των προϊόντων αυτών καλό είναι να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που περιγράφονται με λεπτομέρεια στις συσκευασίες των προϊόντων και να φοράμε γάντια και προστατευτικά γυαλιά. Αν το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί μπορούμε να βάψουμε το ταβάνι ή και το σύνολο του χώρου, επιλέγοντας την κατάλληλη βαφή για τις συνθήκες (υψηλής υγρασίας) του χώρου αυτού.

Ο επιμελής εξαερισμός του χώρου βοηθά στην αποτροπή δημιουργίας μούχλας. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση η μούχλα να έχει δημιουργηθεί εξαιτίας διαρροής νερού από σωληνώσεις, κάτι που απαιτεί κατάλληλη διάγνωση και επισκευή.

Πηγή: limeandlife.com

 
Top