Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το Oumuamua, επίσημα, είναι ένας διαστρικός αστεροειδής επισκέπτης που έγινε αντιληπτός να περνάει από το ηλιακό μας σύστημα. Αν και όλοι οι επιστήμονες υποστήριξαν αυτή τη θέση, υπάρχουν πολλά που δεν «δένουν» και μόνο ένας αστρονόμος, υποστήριξε την σθεναρά εκ διαμέτρου αντίθετη άποψή του.

Ο Avi Loeb, είναι ένας αστρονόμος του Χάρβαρντ, και έγινε παγκόσμια γνωστός, ως το «μαύρο πρόβατο» για αυτή την αντίθεσή του, ο οποίος με δυο λόγια είναι πεπεισμένος, όχι μόνο, ότι δεν είμαστε μόνοι αλλά και ότι υπάρχουν ήδη εξωγήινα διαστημικά σκάφη στο διάστημα, σήμερα.

Ο Abraham Loeb, Avi για τους φίλους, είναι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή «ένα διαστημόπλοιο ή μέρος αυτού μπορεί να πετάει πέρα ​​από την τροχιά του Δία», σύμφωνα με ένα σύστημα σύνθετων εξισώσεων, όπως εξήγησε ο ίδιος στο The Washignton Post.

Οι ιδέες του Loeb, όπως μαθαίνουμε και από το ufo-spain.com, έχουν φέρει σε αμηχανία πολλούς συναδέλφους του, γιατί είναι ένας επιστήμονας με πάνω από 30 χρόνια διδασκαλίας στα έγκριτα πανεπιστήμια της Ivy League, και έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα σχετικά με τη φύση των μαύρων οπών και τους πρωταρχικούς γαλαξίες, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2017, όταν οι αστρονόμοι ανίχνευσαν αυτό που ονόμασαν ως Oumuamua, που στα Χαβανέζικα σημαίνει Εξερευνητής.

Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι το Oumuamua είναι ένας βράχος, ή αστεροειδής, ή ένας παγωμένος κομήτης που περιπλανιέται το διαστρικό κενό.

Ωστόσο, ο Loeb και ο συνάδελφός του Shmuel Bialy σε άρθρο τους, στο Astrophysical Journal, ισχυρίζονται ότι είναι κάτι περισσότερο και διαθέτει προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Επιπλέον, πιστεύουν ότι κινείται πολύ γρήγορα για να είναι ένας αδρανής βράχος και ότι απομακρύνεται από τον ήλιο σαν κάτι που τον ωθεί.

Οι αντιδράσεις των συναδέλφων του είναι πάρα πολλές και ο Avi, πλέον, κινδυνεύει να χάσει τη θέση του, τους τίτλους του, όλο τον κατάλογο των διαπιστευτηρίων του και, φυσικά, τον μισθό του, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον νοιάζει και να τον πτοεί.

Άραγε, ως ανθρωπότητα, έχουμε εντοπίσει το πρώτο σημάδι εξωγήινης νοημοσύνης που είναι σε θέση να κατασκευάζει διαστρικά διαστημόπλοια; Κάνει ο ίδιος λάθος ή κάτι μας κρύβουν οι άλλοι επιστήμονες που του επιτίθενται;

Εάν και εφόσον πάρουμε σαν γεγονός την θεωρία του Avi, ότι το Oumuamua είναι πράγματι ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο και την συνδυάσουμε με αυτά που υποτίθεται βρήκαν όταν έφτασαν και μπήκαν σε αυτό οι αστροναύτες του Μυστικού Διαστημικού Προγράμματος, σύμφωνα με πληροφοριοδότες… τότε…

Μπορούμε, άραγε, να αναρωτηθούμε και να εικάσουμε πως οι επιβάτες του Oumuamua μπορεί να έχουν ¨κατέβει» σε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ή ακόμα και στον πλανήτη μας;

Σίγουρα, για όλους τους σκεπτικιστές του κόσμου αλλά και για τους απανταχού επιστήμονες που σέβονται την θέση τους και δεν θέλουν να την χάσουν, όλο αυτό είναι μία θεωρία συνωμοσίας με μπόλικη επιστημονική φαντασία και καθόλου μα καθόλου επιστημονικό υπόβαθρο…

Κατά συνέπεια, υποβάλλονται στην κρίση του εκάστοτε αναγνώστη.

Εσείς, τι πιστεύετε για όλα αυτά; Ασπάζεστε τις θεωρίες του Loeb;

Παρακολουθήστε την συνέντευξη του Avi Loeb για να καταλάβετε το σκεπτικό του και τις θεωρίες του, οι οποίες οδηγούν σε άλλες αλλά και σε συμπεράσματα που κανείς δεν αποδέχεται:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

92: Oumuamua: Our Interstellar Visitor w. Dr. Avi Loeb of Harvard University (Video Interview)



Με πληροφορίες από: diadrastika.com

 
Top