Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει ένα «σαλιγκάρι-ζόμπι», προκαλώντας έκπληξη αλλά και τρόμο σε μερικούς.

Στο viral βίντεο, βλέπουμε ένα σαλιγκάρι να... αναβοσβήνει, εκπέμποντας πράσινο και κόκκινο χρώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το σαλιγκάρι έχει προσβληθεί από ένα παράσιτο, το οποίο ελέγχει το μυαλό του και έχει καταλάβει τις κεραίες και τις κινητικές του λειτουργίες.

Το παράσιτο έκανε αυτό το παιχνίδι με τα χρώματα για να μοιάζει με κάμπια, έτσι ώστε να το εντοπίσουν τα πουλιά και να το φάνε. Μόλις εισέλθει στο πουλί, το παράσιτο μπορεί να αναπαραχθεί μέσα στην εντερική οδό και στη συνέχεια να εξαπλωθεί περαιτέρω μέσω των περιττωμάτων του.

Αυτά τα περιττώματα καταναλώνονται στη συνέχεια από τα σαλιγκάρια, τα οποία ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής του παρασιτικού σκουληκιού.

Επίσης, το παράσιτο, εμποδίζει τη φυσική ικανότητα του σαλιγκαριού, να κρύβεται σε σκοτεινά μέρη. Τώρα το σαλιγκάρι είναι εκτεθειμένο σε ανοιχτούς χώρους, όπου θα γίνει εύκολο θύμα των πουλιών. Είναι στην ουσία σαν να οδηγείται στην αυτοκτονία, λένε οι ειδικοί.

Το σαλιγκάρι που φωσφορίζει, βρήκαν πεζοπόροι στην Ταϊβάν, οι οποίοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν το αντίκρισαν. Μάλιστα, όπως λέει ένας από αυτούς, έμοιαζε σαν να είχε καταπιεί νέον φως.


Σύμφωνα με το animaldiversity.org, το παράσιτο Leucochloridium, όπως ονομάζεται, εντοπίζεται συνήθως σε «εύκρατα δάση» στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και εκτός από τα σαλιγκάρια, μπορεί να κατοικεί και σε διάφορα είδη πτηνών, όπως στα κοράκια, τις κίσσες, τα σπουργίτια και στους σπίνους.

Οπως είναι φυσικό, το twitter «οργίασε» στη θέα του παράξενου σαλιγκαριού, με μερικούς να το βρίσκουν ανατριχιαστικό και με κάποιους άλλους να το θεωρούν αστείο και να το παρομοιάζουν με φώτα... ντίσκο.

Πηγή
 
Top