Πανορμίτης Σπανός

 Γιατί καίγονται τα δάση στην Εύβοια

Νομίζετε τυχαία ανάβουν φωτιές ; Μετρήσεις πανελλαδικά έχουν δείξει ότι η Εύβοια έχει ένα από τα καλύτερα αιολικά δυναμικά με ταχύτητες ανέμου ακόμα και της τάξης 8-10m/sec.

Όμιλοι που ενδιαφέρονται να μην υπάρχει δέντρο στα βουνά, αλλά ούτε και καλλιέργειες , ώστε να αναγκάσουν τους κατοίκους να υποκύψουν στις ορέξεις τους , είναι : Η ΤΕΡΝΑ , οι όμιλοι Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου, Κοπελούζου και η Ελληνική Τεχνοδομική.

Ο Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης (1 Σεπτεμβρίου 2014 – 31 Αυγούστου 2019) δεν έχει φτιάξει ούτε μια αντιπυρική ζώνη στην Εύβοια.

Επιδότηση για ανεμογεννήτριες

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσαν προ διμήνου Πρόγραμμα για τη στήριξη έργων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης καθώς και αστικών έργων. Όταν τεθεί πλήρως σε λειτουργία, το νέο πρόγραμμα υποδομών θα προσφέρει χρηματοδοτικούς πόρους ύψους 450 εκατ. ευρώ συμβάλλοντας στην υλοποίηση βιώσιμων έργων συνολικού ύψους τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ .

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι η πρώτη τράπεζα-εταίρος στο πλαίσιο του Ταμείου Υποδομών (Infrastructure Fund of Funds – InfraFoF). Θα εντοπίσει και θα επενδύσει σε νέα έργα, στα οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να περιλαμβάνονται αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες βιομάζας και βιοαερίου και έργα ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια και σε κτίρια επιχειρήσεων.

Η επιδότηση φτάνει το 100% !!!

Σε πρώτης τάξεως επενδυτική ευκαιρία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με υψηλά περιθώρια κέρδους εξελίσσονται οι μικρές ανεμογεννήτριες για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και το ενδιαφέρον για Επιδότηση για ανεμογεννήτριες.

Πρόκειται για μια χαμηλού κόστους επένδυση (δεν απαιτεί σημαντικά ίδια κεφάλαια) που πέραν του γεγονότος ότι εξαιρείται από την απαίτηση για λήψη άδειας παραγωγής λειτουργίας και εγκατάστασης, μια διαδικασία χρονοβόρα και σύνθετη που είναι υποχρεωτική για μεγάλες εγκαταστάσεις.

Πηγές :
1. Επιδότηση για ανεμογεννήτριες
https://www.espa.io/c/energeia-…/anemogennitries-epidotisi/…

2. Η ΕΤΕπ και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εγκαινιάζουν νέο πρόγραμμα για επενδύσεις σε πράσινες και αστικές υποδομές
https://www.espa.io/etep-kai-ethniki-trapeza-tis-ellados-n…/

3. Αιολική Αιολική Ενέργεια Ενέργεια στην Εύβοια:
http://library.tee.gr/digital/m2383/m2383_kamariotis.pdf…

4. Πλατφόρμα πληροφόρησης και αλληλοβοηθειας αγώνα κατά ΒΑΠΕ
https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%92%CE%91%CE%A0%CE%95-2486249311447696/?__tn__=k*F&tn-str=k*F&_rdc=1&_rdr  

 
Top