Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Κάθε άνθρωπος εκτός του επαγγέλματός του
εκτελεί κάποια...
πνευματική δραστηριότητα, είναι δηλαδή
ένας "φιλόσοφος", καλλιτέχνης, καλαίσθητος, συμμετέχει
σε μια αντίληψη του κόσμου, διαθέτει μια συνειδητή
γραμμή ηθικής συμπεριφοράς, συμβάλλει στην υποστήριξη
ή στην αλλαγή της αντίληψης για τον κόσμο,
δηλαδή στη δημιουργία νέων τρόπων σκέψης»
 Antonio Gramsci, "Quaderni del carcere" (Τετράδια της φυλακής)

Ακριβώς πριν 45 χρόνια σαν σήμερα (1 Απρίλη 1974)... το απαγορευμένο όνειρο του καπιταλισμού έγινε εφιάλτης, που τα ΜΜΕ κατορθώνουν να εξαφανίσουν.
Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ένας νόμος γραμμένος με το χέρι του Κιμ Ιλ Σουνγκ τέθηκε σ' εφαρμογή και καταργούσε παντελώς τους φόρους, απελευθερώνοντας για πάντα το λαό από τη μισητή φορολογική επιβάρυνση.
Στην "πολιτισμένη" και "δημοκρατική" δύση οι φόροι είναι συνώνυμοι με το κρατισμό, την σοσιαλδημοκρατία ή ακόμα και τον σοσιαλισμό, μιας κι ενόψει ευρωεκλογών όλα τα πολιτικά κόμματα της δεξιάς κι "αριστεράς" παπαγαλίζουν τους "δίκαιους φόρους".
Αλήθεια... τι χρησιμεύει η φορολογία -"δίκαιη" ή "άδικη"... σημαίνει κέρδη στους τραπεζίτες- σε μια χώρα που έχει δικό της εθνικό νόμισμα, δημόσιες επενδύσεις, εθνική οικονομία;
"Αριστεροί" και Δεξιοί οικονομολόγοι και πολιτικοί, αλλά κι οι εξαγορασμένοι πανεπιστημιακοί ως υπάλληλοι τραπεζιτών, εμφανίζουν ως αναγκαιότητα τους φόρους με δικαιολογία τη θεραπεία κοινωνικών ανισορροπιών (πως δήθεν συνεισφέρουμε, για παράδειγμα, στα φτωχοκομεία, την "πράσινη" ενέργεια, την "αλληλεγγύη" κι άλλα φαιδρά και χαρωπά που επιβάλουν οι τραπεζίτες), για να θέτουν σε "τάξη" τη θεοποιημένη "ελεύθερη αγορά".
Στον σοσιαλισμό -όχι τη σοσιαλδημοκρατία που "αποτελεί ένεση στο καπιταλιστικό σύστημα", όπως επισήμαινε ο Ανδρέα Παπανδρέου-, στην αστική δημοκρατία που δεν είναι φασισμός με δημοκρατικό φερετζέ, το εθνικό νόμισμα δημιουργεί τις αντικειμενικές συνθήκες για κατάργηση της φορολογίας, εισάγει την αυτοχρηματοδότησης στο δημόσιο τομέα, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Εν ολίγοις, είναι αλήθεια ότι οι φόροι είναι κλοπή, αλλά αυτή είναι μια ληστεία που προκαλείται με τη σειρά της από την καπιταλιστική εκβίαση της υπεραξίας και πλουτίζει μόνον τους τραπεζίτες, τα κέρδη του κεφαλαίου.
Ο σχετικός νόμος κατάργησης της φορολογίας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, το "απόλυτο κακό", το αιμοσταγές καθεστώς της "Βόρειας Κορέας" για τη δύση και κυρίως την "αριστερή" διανόηση (διανοούμενοι... καρκίνωμα για τον Γκράμσι), ψηφίστηκε στη 5η νομοθετική περίοδο της Λαϊκής Συνέλευσης (βουλή) στις 21 Μάρτη 1974:
«Απελευθέρωση για πάντα του λαού από κάθε τύπο εκμετάλλευσης και καταπίεσης, εξασφαλίζοντας μια ευτυχισμένη ζωή τόσο σε υλικά αγαθά όσο και σε πολιτιστικά... (...)
Θεμελιώδες επαναστατικό καθήκον απέναντι στην εργατική τάξη στην επαναστατική διαδρομή της οικοδόμησης... (...)
Ο επαναστατικός αγώνας κι η εργασία οικοδόμησης αποτελούν μια μάχη για την απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε μορφή δουλείας και την εγγύηση κυρίαρχης και δημιουργικής ύπαρξης, άξια των δασκάλων της φύσης και της κοινωνίας... (...)
Η Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 33 του σοσιαλιστικού Συντάγματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, αποφασίζει τα κάτωθι:
1. Οι φόροι, απομεινάρια της παλιάς κοινωνίας, θα καταργηθούν τελείως.
2. Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας θα λάβει μέτρα για την επιβολή αυτού του νόμου.
3. Ο νόμος τίθεται σε ισχύ την 1η Απρίλη 1974.»

«Ο επαναστατικός αγώνας μας ενώνει με εκείνους όλων των άλλων λαών,
στη βοήθεια και την αμοιβαία αλληλεγγύη. Όλοι έχουμε μια κοινή κατεύθυνση...
την Επανάσταση...
Είμαστε σύντροφοι χαρακωμάτων. Μπορείτε να μας ζητήσετε οτιδήποτε χρειάζεστε.»
Kim Il Sung στον Che Guevara, 2 Δεκέμβρη 1960.

Σχετικά:
"PRESS-GR" (Μάρτης 2019): Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι φίλος μας, ούτε το Ιράν, αλλά ρε αλήτες... υπάρχουν και όρια!
"PRESS-GR" (Σεπτέμβρης 2017):  Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ για τη Λ.Δ. της Κορέας...
"PRESS-GR" (Απρίλης 2017): Θυμάστε το κοριτσάκι της Χίλαρυ από την Πιονγιάνγκ;
 
Top