• Δύο παιδιά τραυματίστηκαν σε δύο αντίστοιχα περιστατικά παράσυρσης από αυτοκίνητα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη.

    Η πρώτη περίπτωση αφορά ένα πεντάχρονο προσφυγόπουλο, το οποίο παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Το αγοράκι διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη κακώσεις στο κεφάλι, ενώ όταν παρελήφθη από τους διασώστες φέρεται να είχε τις αισθήσεις του. Η παράσυρση φέρεται να σημειώθηκε στις 13.10 και οι ακριβείς συνθήκες ερευνώνται από την Τροχαία. Φαίνεται όμως ότι εκείνη την ώρα το αγοράκι διέφυγε της προσοχής των κηδεμόνων του με συνέπεια να παρασυρθεί από το όχημα το οποίο εκινείτο επί της Συμμαχικής Οδού, μπροστά από τη δομή (πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου).

Πρόσφυγες που διαβιούν στη δομή καταγγέλλουν ότι στο σημείο που έγινε το τροχαίο δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ούτε επαρκής ηλεκτροφωτισμός.

Ακολούθησε δεύτερο περιστατικό, μία ώρα μετά, όπου ένα 8χρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη. Αυτήν τη φορά στην περιοχή της Χαριλάου, όπου, γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι, επί της οδού Γυμνασιάρχου Μικρού, όχημα, υπό συνθήκες που ερευνώνται, παρέσυρε και τραυμάτισε το κοριτσάκι. Η ανήλικη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", ενώ ο τραυματισμός της δεν φαίνεται να είναι σοβαρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top