Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων που σχετίζονται με την εταιρεία λιπασμάτων ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και συγγενικών τους προσώπων έχει ζητήσει η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μετά τις καταγγελίες της ΔΕΠΑ εις βάρος της βιομηχανίας λιπασμάτων για οφειλές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Εκτός αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, από το καλοκαίρι του 2017 και μετά η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την κίνηση λογαριασμού των ELFE και την πορεία των οφειλών της προς τη ΔΕΠΑ.
Ήδη δε έχει αποσταλεί πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τις δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων υπάρχουν σχετικές ανοιχτές δικογραφίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν σταλεί ερωτήματα προς αντίστοιχες Αρχές στο εξωτερικό για τη διερεύνηση περιουσιακών στοιχείων σε άλλες χώρες όλων των εμπλεκομένων.
Στο «μικροσκόπιο» εκτός του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έχουν μπει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου Θεόδωρος Κιτσάκος και ο Μανώλης Πετσίτης, για τον ρόλο του οποίου στην υπόθεση, με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση.
 
Top