Όταν ο Δημόσθένης Λιακόπουλος μίλαγε πρώτος για την κοίλη γη...όλοι τότε τον χαρακτήριζαν γραφικό.

Ήρθε η ώρα όμως να δικαιωθεί και σε αυτό.

του Γάτου

Διαβάζουμε σε άρθρο του el.gr από το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο Sputnik.

- Αστροφυσικοί μιλούν για εξωγήινη ζωή σε μία τεράστια Γη μερικά έτη φωτός μακριά

- Μια γιγαντιαία υπερ-Γη — ένας πλανήτης με μάζα μεγαλύτερη από τη Γη, αλλά μικρότερη από εκείνη του Ουρανού και του Ποσειδώνα — που βρίσκεται «μόλις» έξι έτη φωτός μακριά μας, μπορεί να φιλοξενεί εξωγήινη ζωή, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Βιλανόβα.

- Ο πλανήτης, που ονομάζεται Barnard b, περιστρέφεται γύρω από έναν παλιό κόκκινο νάνο που ονομάζεται Αστέρι του Barnard, ο οποίος όμως λόγω της μεγάλης του ηλικίας, δεν είναι πλέον ικανός να παράγει αρκετή θερμότητα για να ζεσταίνει τον πλανήτη. Ως εκ τούτου, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του πιστεύεται ότι είναι περίπου —150 βαθμούς Κελσίου, παρόμοια με το φεγγάρι του Δία, την Ευρώπη.

- Ωστόσο, ο πλανήτης είναι πιθανό να έχει ζεστό πυρήνα, ο οποίος, σε συνδυασμό με την ισχυρή γεωθερμική δραστηριότητα, μπορεί να παράγει αρκετή θερμότητα για να διατηρήσει πρωτόγονες μορφές ζωής βαθιά κάτω από την επιφάνεια.

- Η γεωθερμική δραστηριότητα θα μπορούσε να υποστηρίξει «ζώνες ζωής» κάτω από την επιφάνεια της, παρόμοιες με τις επιφανειακές λίμνες που βρίσκονται στην Ανταρκτική», αναφέρει ο Έντγουαρντ Γκίναν, ένας από τους αστροφυσικούς του Πανεπιστημίου Βιλανόβα.

Διαβάζοντας τίθενται τα εξής ερωτήματα

1.Είναι δυνατόν να υπάρχουν μέρη στο εσωτερικό της γης η οποιουδήποτε άλλου πλανήτη ώστε να μπορούν να κατοικηθούν??

2. Από πού βρήκαν οι επιστήμονες αυτή την γνώση;

3.Μήπως μας προετοιμάζουν για την έξοδο των Νεφελίμ;

4.«Η γεωθερμική δραστηριότητα θα μπορούσε να υποστηρίξει «ζώνες ζωής» κάτω από την επιφάνεια της, παρόμοιες με τις επιφανειακές λίμνες που βρίσκονται στην Ανταρκτική» Μήπως το φέρνουν έξω εξω για την πόλη Καντάθ που υπάρχει στην Ανταρκτική και πρώτος ο Λιακόπουλος αποκάλυψε;

5.Μήπως ο Λιακόπουλος πάλι δικαιώθηκε;

Δείτε λοιπόν τα βίντεο της αλήθειας:




Πηγή: el.gr

 
Top